Değiştirme sırası Foursquare'e geldi!

Gizlilik ayarlarını çorbaya çeviren Facebook ve Instagram'dan sonra, bir değişiklik de ondan geldi!

Değiştirme sırası ona geldi!

Kullanıcıların konum bilgilerini paylaşabildiği, kendi belirlediği özellikleri gösteren kişilerin ziyaret ettiği mekânları görüntüleyebildiği ücretsiz bir yazılım olan Foursquare gizlilik sözleşmesinde değişiklik yapıldı. Önümüzdeki aydan itibaren geçerli olacak değişikliklerle artık kullanıcıların tam ismi herkes tarafından görülebilecek. Bundan önce sadece kullanıcının ismi ve soyadının ilk harfi görülebiliyordu.

Yapılan değişiklikler kullanıcı ismiyle sınırlı değil. Uygulamayı kullanan işletmeler şimdiye kadar sadece son üç saat içinde gerçekleşen ziyaretleri takip edebiliyordu. Bundan böyle bu üç saat sınırı kaldırılıyor. Yani Foursquare kullanıcıları bir mekânı ziyaret ettiğinde, teorik olarak yıllar sonra bile o ziyarete dair kayıtlar işyerlerinin erişimine açık olacak.

Online uygulamaların kişisel bilgilere ne kadar erişim hakkı olduğuna dair tartışmanın her zamankinden ateşli olduğu bu günlerde Foursquare kullanıcılarının gizlilik konusunda şüpheye düşmelerini istemiyor. Bu nedenle yeni gizlilik sözleşmesinin gündelik İngilizceyle yazılmış "Privacy 101" adını taşıyan daha anlaşılır bir hali kullanıcılara sunuldu. Ayrıca isteyenler farklı bir isim kullanarak uygulamadan faydalanabilecek. İşletmelerin kişisel bilgileri görmesini engelleme seçeneği de uygulama ayarlarında mevcut.

Okuyucu Yorumları