Dev sitenin Flash kararı belli oldu!

Apple Flash'a gerek yok diyor ama Dünyanın en büyük sitelerinden biri hiç de öyle düşünmüyor!

Dev site de Flash dedi!

Dünyaca ünlü video paylaşım sitesi YouTube sonunda HTML5 kullanmaya başladı. Fakat YouTube yetkililerinin yaptıkları açıklamaya göre; HTML5 herhangi bir şekilde Flash'ın yerini almayacak. Aksine Flash desteği daha hızlı bir şekilde devam edecek.

Hali hazırda birçok satıcı ve kuruluşun HTTP üzerinden video aktarımı yaptıkları ve bu konu üstüne her geçen gün biraz daha düştükleri gerçeği de HTML 5'in sadece genel geçer bir standart olarak kalacağının bir başka kanıtı.

Ayrıca Flash'ın halen videoları dağıtmak için en güvenli yol olduğuna değinen yetkililer; "YouTube sizin izlediğiniz herhangi bir videoya sahip değil. Sadece yayıncı firmaları tarafından kullanım izini var" diyerek duruma bir açıklama getirdiler.

Neden Flash'tan yanalar?

Neden Flash'tan yanalar?
İçerik koruması önemli

YouTube'a video kiralayan satıcılar ve yapımcılarda genel olarak bilinen ve güvenilen Flash platformu ve RTMPE Protocol'ünden yanalar. Çünkü bilinen en iyi içerik koruması bu sistemlerde mevcut durumda.

Son olarak; Flash Player, en akıcı tam ekran HD görüntü kalitesini sunabilen bir teknolojiye sahip. Hal böyle olunca da yeni ve zorlayıcı bir program kendisine çok rahat yer bulamıyor.

Şu ana kadar HTML5'in aktif olarak kullanıldığı yegane platformlar, Flash Player'ın herhangi bir şekilde kurulamadığı sistemler olarak belirlendi. HTML5 cidden kaliteli bir yapıya sahip olmasına rağmen, halen bütün ihtiyaçları karşılayabilecek gibi gözükmüyor.

Okuyucu Yorumları