Dosya paylaşım devi hack'lendiğini kabul etti

Dosya paylaşımının en önde gelen isimlerinden olan bu dev, başına gelenleri itiraf etti!

Paylaşım devi: "Hack'lendik"

Ücretsiz çevrimiçi dosya depolama hizmeti sunan Dropbox, "bazı" kullanıcı hesaplarının detaylarının çalındığını doğruladı. Site yönetimine göre "az sayıda" hesap bu durumdan etkilendi.

Kullanıcıların Dropbox'a kaydolduğu e-posta hesaplarına gelen istenmeyen e-postalardan şikayet etmesi üzerine durumun farkına varan Dropbox yetkilileri, yaptıkları incelemede diğer web sitelerinden çalınan kullanıcı adı ve parolaların bazı Dropbox hesaplarına oturum açmada kullandıldığını farketti. Dahası, çalınan parolalardan bir tanesinin bir Dropbox çalışanının hesabını açmak için kullanılması, kullanıcıların e-posta adreslerinin ele geçmesine neden oldu. Durumdan en çok etkilenen ülkelerin İngiltere, Hollanda ve Almanya olduğu iletiliyor.

Meydana gelen bu güvenlik açığından dolayı özür dileyen Dropbox, önlem olarak iki yöntem sunan bir oturum açma işlevi geliştiriyor. Birkaç hafta içinde kullanıma sunulacak bu yöntemde telefonunuza geçici bir kod gönderiliyor. Şirket, şüpheli etkinliği otomatik olarak algılayacak yeni bir sistem üzerinde de çalışıyor. Bunun yanında Dropbox hesabınıza açılan tüm oturumları da görmenizi sağlayacak bir işlev yolda.

Okuyucu Yorumları