Dune: Part Two, eski bir korsan grubuna selam da çakarak torrent'e düştü

Dune: Part Two'nun kayıpsız bir korsan kopyası, film henüz dijital akış hizmetlerine bile gelmeden torrent'e düştü. Bu korsan kopyanın, orijinal Dune’u 2021’de sızdıran ünlü Portekizli korsan grubuna gönderme yapan bir şekilde “EVO’nun Anısına” ifadesini içermesi dikkat çekiyor.

Dune: Part Two, eski bir korsan grubuna selam da çakarak torrent'e düştü

2021 yılında gişe rekorları kıran ve Box Office Mojo’nun bildirdiğine göre sinemalarda gösterime girerek dünya çapında 660 milyon dolar hasılat elde eden bilim kurgu filmi Dune, tahmin edilebileceği gibi aynı zamanda korsan topluluğunda da büyük beğeni topladı ve gösterime girdikten sonraki haftalarda en çok korsan olarak indirilen filmlerin listesine girdi.

Filmin merakla beklenen devamı olan Dune: Part Two’nun torrent ve korsan yayın sitelerine düşmesi beklenenden de hızlı oldu. Torrent Freak, filmin kayıpsız bir kopyası olduğunu ima eden “WEB-DL” etiketli yüksek kaliteli bir kopyasının, henüz film dijital akış hizmetlerine gelmeden, korsan kanallar aracılığıyla çevrimiçi olarak şimdiden yayıldığını bildirdi.

Bu tür sızıntılar genellikle akış kaynaklarından kaynaklanıyor, ancak filmin hala resmi olarak mevcut olmaması nedeniyle, en son yüksek kaliteli sızıntının kaynağı şimdilik gizemini koruyor.

Başarılı devam filminin yasadışı kopyaları, orijinal Dune’u 2021’de sızdıran ünlü Portekizli yayın grubuna gönderme yapan bir şekilde “EVO’nun Anısına” ifadesini içeriyor. EVOLUTiON’un kısaltması olan EVO, çoğunlukla, resmi gösterime girmeden önce çeşitli endüstri profesyonellerine gönderilen filmlerin ilk kopyaları olduğu söylenen gösterimleri sızdırmasıyla biliniyordu. O zamanlar EVO, Frank Herbert’in 1965 tarihli romanının film uyarlamasını ABD’de vizyona girmeden önce sızdırmıştı.

Ancak EVO grubu artık varlığını sürdürmüyor. Grup, Portekiz’deki birkaç ev baskınını ve EVO’nun ABD’deki sunucusunun FBI destekli bir operasyonla kaldırılmasını içeren uzun bir soruşturmanın ardından 2022 sonbaharında dağıtıldı.

Son yıllarda, öne çıkan pek çok platform veya kaynak, çoğunlukla resmi soruşturmaların bir sonucu olarak faaliyetlerini durdurdu. Örneğin, dikkat çeken bir şekilde zamanının en popüler torrent web sitelerinden biri olan RARBG, geçtiğimiz Mayıs ayında COVID, Avrupa’daki savaş ve işletme maliyetlerini artıran enflasyon gibi çeşitli nedenleri öne sürerek çalışmalarını sonlandırdı.