Dünyanın en ince saati Richard Mille RM UP-01, rekor fiyatla satışa sunuldu

Dünyanın en ince saati Richard Mille RM UP-01 satışa çıktı. Ancak satın almak için Ferrari’nizi satmanız gerekebilir...

Bu kadar incesini daha önce görmediniz

Akıllı saatlerin yetenekleri bir yana, mekanik saatçilik gerçekten de bir sanat. Özellikle üst seviye mekanik saatlere yakından baktığınızda, mekanik tasarımın ne kadar ince detaylara dayandığını görebiliyorsunuz. Ancak bunun için çoğu zaman bir mercek kullanmanız gerekiyor. Tıpkı yeni tanıtılan yeni RM UP-01 Ferrari gibi.

Richard Mille markası tarafından üretilen RM UP-01 Ferrari, jilet inceliğinde yeni bir standardı getiriyor. Sadece 1.75 mm kalınlığındaki plakası, Richard Mille RM UP-01 Ferrari’yi dünyanın en ince saati yaparken, bu unvanın önceki sahibi 1.88 mm kalınlık ile Bulgari Octo Finissimo Ultra’ya aitti.

RM UP-01 Ferrari’nin içindeki mekanik aksam Richard Mille ve Audemars Piguet Renaud & Papi tarafından ortaklaşa geliştirilirken, saatin bu denli ince olmasına karşın fazlasıyla dayanıklı yapıda tasarlandığını da belirtelim. Öyle ki RM UP-01 Ferrari, bükülmelere karşı çelik kadar güçlü olması için alüminyumdan 2 kat daha güçlü olan 5’inci sınıf titanyumdan yapılmış.

Peki, bu kadar ince bir saat ne kadar pahalı olabilir? Rekor kıracak derecede... Richard Mille RM UP-01 Ferrari’nin fiyatı tam 1 milyon 888 bin dolar değerinde. Yani bugünün döviz kuru üzerinden çevirdiğimizde tam 32 milyon 565 bin TL. Şimdiden satın almak isteyen mültimilyarderlerimize hayırlı olsun diyoruz. Ancak ellerini çabuk tutmalılar. Zira Richard Mille RM UP-01 yalnızca 150 adet ile sınırlandırılmış.

Peki, bu kadar parayı bu saate vermek ister miydiniz? Yorumlarınızı aşağıda bekliyoruz.