Edinmeniz gereken 7 Windows alışkanlığı!

İyi bir Windows kullanıcısı olmak için, bu 7 şeye alışmak zorundasınız!

7 iyi Windows alışkanlığı!

Windows konusunda hepimizin alışkanlıkları var. Dosyalarınızı birden fazla konuma kaydediyor musunuz? Windows Update hatırlatmalarına kulak verip, güncellemeleri zamanında yüklüyor musunuz?

İyi ve kötü alışkanlıkları ayırt etmek kolay gibi görünse de, çoğu zaman iyi olanlarını bazen üşengeçlikten, bazen önemini anlamadığımızdan yok sayıyoruz. Aşağıda en iyi Windows deneyimini yaşamanız için edinmeniz gereken alışkanlıkları sıralamak istiyoruz.

Güncelleyin: Windows güncellemelerini çeşitli nedenlerle ertelemiş olabilirsiniz. Sık sık karşınıza çıkarak sinirinizi bozduğunu biliyoruz, ancak sisteminizin güvenliği için güncellemeleri atlamamanız gerekiyor. Windows 10'un Home sürümünde güncellemeleri atlama gibi bir seçeneğinizin olmayacağını da söyleyelim.

Sürücü güncelleme: Günlük bir iş olmasa da, belirli aralıklarla eski Windows sürücülerini güncellemenizde fayda var. En yeni sürücüler için PC'nizin veya bileşenin web sitesini (sürücüler genellikle Support bölümünde bulunur) kontrol edin.

Yazılım güncelleme: Üçüncü parti yazılımları güncelleme, genellikle atlanan bir konudur. Bazı yazılımlar, kendilerini otomatik olarak güncellemek isteyebilirler. Bazıları ise bu işi sizin yapmanızı bekler. Yazılımlarınızı topluca güncellemek için iyi bir seçenek, Ninite.com. Birden çok yazılımı aynı anda yüklemenize izin veren web sitesi, yazılımlarınızı güncellemek için de kullanılabiliyor.

Alternatif olarak FileHippo'nun App Manager aracını da kullanabilirsiniz. Bu araç, sisteminizdeki eski sürümleri arayıp bulabiliyor.

Otomatik yedekleyin

Otomatik yedekleyin

Otomatik yedekleyin: Kendinize şu soruyu sorun: "Telefonunuz, bilgisayarınız, tabletiniz ve tüm cihazlarınız aynı anda kaybolsa veya çalınsa, verilerinize erişebilecek misiniz?" Verilerinizi harici sabit disklerde ve bulutta saklıyor musunuz? Verilerinizi birden çok konuma yedeklediniz mi?

Windows 8, Dosya Geçmişi adında yedeklemeyi kolaylaştıran bir işlevle geliyor. Bu işlev sayesinde sabit diskinizi üçüncü parti araçlara gerek kalmadan, harici bir diske veya bir ağ konumuna otomatik olarak yedekleyebilirsiniz.

İndirdiklerinize dikkat edin: Bu, sadece Windows kullanıcılarını ilgilendiren bir ipucu değil. Günümüzün internetinde bir uygulamanın ücretli olması, iyi niyetli olduğunu garanti altına almıyor. Bunun yanında size önerilen ücretsiz programlar, yanında gereksiz yazılımlarla gelebileceğini unutmayın. Yeni bir yazılımı indirip kurmadan önce kendi araştırmanızı yapmalısınız. Yazılımı güvenilir bir kaynaktan edinmeniz, kritik önem taşıyor.

Disk birleştiriciler: Özellikle Windows 7 ve üzerinde üçüncü parti disk birleştirme araçlarına ihtiyacınız yok. Windows 7 ve üzerinin diskinizi otomatik olarak birleştirdiğini de hatırlatalım, bu yüzden birleştirme konusunda endişe etmenize gerek yok.

Dosyalarınızı daha iyi yönetin: Dosyalarınızı masaüstünde aramaya son verin. Masaüstünüzü temizleyin, dosyalarınızı klasörlere ayırın ve PC kullanmayı bir keyif haline getirin. Bilgisayarınızı işlerinizi daha hızlı yapmak için kullanıyorsunuz, ancak neyin nerede olduğunu bilmiyorsanız, nasıl çalışacaksınız ki?

Okuyucu Yorumları