Efsane isimden Steve Jobs'a!

Oyun dünyasının en önemli ismi, bir zamanlar emrinde çalışan Steve Jobs hakkında ilk kez konuştu!

Söz sırası Job'un partonunda!

Bilimin birçok alanında olduğu gibi, teknoloji dünyasında da rüzgar gibi geçip giden şahıslar vardır. Kimileri bir döneme damgasını vururken, kimileri de yıllar sonra sektöre geri dönme kararı alırlar.

Nolan Bushnell ise o geri dönmeyi başaranlar arasında yer alıyor. Kendisi bundan yıllar önce Pong ve Atari'yi hayata geçirmiş dahi olarak tanınıyor. Uzun bir zaman önce, 60'lı yıllarda, Utah Üniversitesi'ne girdiği dönemde başlayan sanal ortamda oyun yaratma isteği, geçen yıllar içerisinde bambaşka bir boyuta dönüşmüş durumda. Peki, Bushnell şu anda ne yapıyor?

L.A. Times'dan yayılan habere göre kendisi "Something Venture" isimli ilginç bir program üzerinde çalışıyor. PBS için çekilen programın ana fikriniyse risk sermayesi oluşturuyor. Bir süredir üzerinde çalışılan yapım, Şubat ayında belgesel şeklinde yayınlanacak...

Sadece tek bir proje ile yetinmeyen Bushnell, bir de "Finding the Next Steve Jobs" isimli kitabını piyasaya çıkaracağı gün için geri sayıyor. Jobs'u 1974 yılında çalışma ekibine alan Bushnell'in, Apple'ın efsane CEO için L.A. Times ekibine "Onun hiç kötü yanını görmedim. Kendisiyle çalıştığım süre boyunca tamamen ağır başlı ve düzgün bir insandı." şeklinde yaptığı açıklamanın devamı bu kitabın içerisinde yer alacak.

Okuyucu Yorumları