Elon Musk'tan Twitter itirafı: Yüzde 50'lik büyük bir düşüş yaşandı

Musk için işler, Twittrer'ı satın aldığından beri yolunda gitmiyor gibi gözüküyor. Milyarderin attığı tweet'e göre, şirket reklam gelirlerinde inanılması güç bir düşüş yaşadı.

Musk'tan Twitter itirafı: Yüzde 50'lik büyük düşüş

Elon Musk'a göre Twitter hala kazandığından daha fazla para harcıyor. Geçtiğimiz hafta sonunda milyarder CEO, şirketin reklam gelirlerindeki yaklaşık yüzde 50'lik düşüş ve ağır borç yükü nedeniyle devam eden bir negatif nakit akışı sorunu yaşadığını tweet'ledi. Musk, "Başka bir şey yapma lüksüne sahip olmadan önce pozitif nakit akışına ulaşmamız gerekiyor" dedi.

Bu itiraf, Twitter'ın reklam geliri paylaşım programının, aralarında bir avuç aşırı sağcı influencer'ın da bulunduğu bazı içerik üreticilerine ödeme yapmaya başladığı hafta geldi. Musk, Ekim ayında platformu devralmasının ardından platformu terk eden neredeyse tüm reklamverenlerin "geri döndüğünü" ya da "geri döneceklerini söylediklerini" iddia etmişti.

Araştırma şirketi Sensor Tower'ın Bloomberg ile paylaştığı bir tahmine göre, reklam harcamaları bu yılın başlarında iki aylık dönemde yüzde 89 oranında azalarak 7,6 milyon dolara düştü. Reuters'in haberine göre Twitter'ın, Musk'ın şirketi 44 milyar dolara özelleştirdiği sırada aldığı borç nedeniyle yıllık yaklaşık 1,5 milyar dolar faiz ödemesi bulunuyor. Bu, Musk'ın geçtiğimiz yıl aldığı agresif maliyet azaltma önlemlerinin şirketi sağlam bir mali zemine oturtmak için yeterli olmadığının son işareti. Bu durum ayrıca şirketin yeni atanan CEO'su Linda Yaccarino'nun Twitter'ın reklam temelini yeniden oluşturmaya çalışırken işinin zor olacağını gösteriyor.