Elon Musk’ın Starlink uydu internet hizmeti, bir virajı daha geride bıraktığını duyurdu

Bir viraj daha geride kaldı: Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX tarafından sunulan Starlink uydu internet hizmeti, hem altyapı, hem de kullanıcı sayısı bakımından durdurulamaz bir hızla büyümeye devam ediyor.

Elon Musk'ın uydu interneti Starlink, bir virajı daha geride bıraktı

SpaceX, uydu internet hizmeti Starlink'in dünya çapında 1,5 milyon aboneyi aştığını duyurdu. Bu duyuru, şirketin ilk 1 milyon müşterisine ulaşmasından yaklaşık beş ay sonra geldi.

Starlink ilk olarak 2015'te ortaya çıktı. Ancak SpaceX'in internet hizmetine güç sağlayan ilk düşük yörüngeli uydularını konuşlandırmaya başlanması 2019 yılını buldu. Şirketin, tüm gezegeni kapsamaya yetecek bir internet hizmeti sunabilmesi için 12.000 uyduyu yörüngeye yerleştirme planları var. SpaceX, geçtiğimiz hafta bir Falcon 9 roketi kullanarak 56 yeni uyduyu fırlattı ve şu anda yörüngedeki uydu sayısının 4.000’in üzerine çıktığı düşünülüyor.

Elon Musk’ın şirketi, bu başarısını Twitter’da “Dünya genelindeki 1,5 milyondan fazla müşterimize teşekkür ederiz!” diyerek duyurdu:

Uydu internet hizmeti şu anda 100 Mbps'ye varan hızlarda hizmet için 120 dolar / ay'a ve sinyali yakalamak için gereken donanım için bir kerelik 599 dolara mal oluyor. Şu anda Kuzey Amerika, Avrupa, Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya ve Filipinler'de mevcut ve Güney Amerika'nın büyük bir bölümünü kapsıyor. SpaceX, Hindistan'da yasal düzenleme onayını beklerken, 2023'te hizmeti Angola, Zambiya, Tanzanya ve Mozambik dahil olmak üzere bazı Afrika ülkelerine genişletmeyi planlıyor.

Starlink, ev gibi sabit konumların yanı sıra ticari uçuşlarda ve büyük, hareket halindeki araçlarda da kullanılabiliyor. Bu yılın başlarında şirketin, bazı kullanıcılarını aylık 200 dolarlık bir küresel dolaşım hizmetini denemeye davet ettiği de biliniyor.