Elon Musk'tan twitter CEO'suna ağır hakaret: Bu emojiyi paylaştı... İddia güçleniyor

Elon Musk, Twitter CEO'sunun spam hesaplarla nasıl mücadele ettiklerine dair uzun açıklamasına 'kaka' emojisi ile yanıt verdi...

15 mesajlık açıklamaya hakaret gibi yanıt...

Tesla ve SpaceX kurucusu Elon Musk, twitter'ın sahte kullanıcılarla nasıl mücadele ettiği hakkında 15 mesajlık bir paylaşım yapan Twitter yöneticisi Parag Agrawal'a hakaret gibi bir yanıt verdi.

Musk, Twitter anlaşmasının "Uygunsuz (Spam) ve sahte hesapların, toplam kullanıcıların yüzde 5'inden azını oluşturduğu hesaplamasına dair beklenen detaylar sebebiyle" geçici olarak askıya alındığını duyurmuş ve "ekibinin" gerçekliğini belirlemek için rastgele seçilmiş 100 Twitter profilini incelemeyi planladığını söylemişti.

Pazartesi günü Agrawal, Musk'ın planının dahili olarak yapılmadıkça nasıl etkili olmayabileceğini açıklamak için spam'in platformu nasıl etkilediğini 15 mesajlık bir tweet dizisinde açıklamaya çalıştı.

Spam hesapların sofistike ve yakalanması zor olduğuna vurgulayan Agrawal, spam ile mücadelenin inanılmaz dinamik bir süreç olduğunu belirtti. Agrawal'a göre her gün yarım milyondan fazla spam hesap askıya alınıyor ve her hafta spam olabileceğinden şüphelenilen milyonlarca hesabı kısıtlanıyor. Buradaki zorluk ise sahte gibi görünen pek çok hesabın aslında gerçek kişiler tarafından kullanılıyor olması. Agrawal, en tehlikeli spam hesaplarından bazılarının ise tamamen meşru görünebildiğini söylüyor.

Agrawal, son 4 çeyrekte twitter'daki spam hesaplarına ilişkin dahili tahminlerin yüzde 5'in oldukça altında olduğunu söyledi.

MUSK TATMİN OLMADI: HAKARET GELDİ...

Ancak Musk görünüşe göre Agrawal'ın açıklamalarını tatmin edici bulmadı ve "gülen kaka yığını" emojisiyle yanıt verdi. Twitter'ın sahte hesapları hafife aldığına dair düşüncesini tekrarlayan Musk, daha sonra ise “Peki, reklamcılar paralarının karşılığında ne aldıklarını nasıl biliyorlar? Bu, Twitter’ın finansal sağlığı için esastır” dedi.

DAHA UCUZA ALMAYA MI ÇALIŞIYOR?

BBC'nin haberine göre uzmanlar, Musk'ın Twitter'ın satışı için bir kez daha masaya oturarak pazarlık yapmayı ve fiyatı düşürmeyi hedeflediğini söylüyor.

Bu görüş, Pazartesi günü Musk'ın katıldığı bir teknoloji konferansında "Twitter anlaşmasının daha düşük bir fiyata yapılması ihtimal dışı değil" açıklaması yapması üzerine daha da ciddiyet kazandı. Musk, sahte hesapların şirketin açıkladığının dört katı kadar fazla olabileceğini savunuyor. Habere göre Wedbush Securities adlı şirketten uzman Dan Ives, Musk'ın Twitter yatırımı için gelir kapısı olan Tesla hisselerindeki büyük düşüşün, Musk'ın tavrında değişikliğe yol açtığını söylüyor. Ives, Musk'ın Twitter'ın satışını da daha düşük bir fiyata kapatmayı umduğu görüşünde.

FİYAT DÜŞÜRMEK İSTİYOR OLABİLİR

CNBC de kısa bir süre önce benzer bir analiz yayınlamıştı. Twitter'ın şu an hisseleri, Elon Musk'ın almayı teklif ettiği hisse başına 54.20 doların altında (Salı günü 37 dolar seviyelerinde). Aynı zamanda twitter süreci Tesla hisselerini de olumsuz etkilemiş durumda. Analizde twitter yönetim kurulunun Facebook ve Snap gibi emsal hisse senetlerinde bu yılki değerleme düşüşü göz önüne alındığında, yakında daha yüksek seviyelerde olmayacağı sonucuna vardığı belirtilmiş ve şu yorum yapılmıştı: Twitter’ın en iyi sonucu Musk’tan daha düşük bir teklifi kabul etmek olabilir. (Elon Musk ne yapmak istiyor başlıklı analize bakabilirsiniz)