En büyük torrent sitelerinden biri olan RARBG, ani bir kararla kapatıldı

RARBG kapatıldı... En büyük torrent sitelerinden biri olan RARBG, alınan ani bir kararla kapatıldı. Sitenin sahipleri, bu ilginç mesajla herkese veda etti.

Dev torrent sitesinden şok: Ani bir kararla kapatıldı

Filmlerin ve TV şovlarının korsan ve yüksek kaliteli versiyonlarını indirmek için kullanılan en popüler torrent sitelerinden biri, hiç kuşkusuz RARBG idi. Bu site artık yok. Sitenin sahipleri, web sitesini kapattıklarını herkesi şok eden bir açıklama ile duyurdu.

RARBG 2008'den beri yayındaydı, ancak görünüşe göre bir dizi faktör sitenin arkasındaki kişilerin sanal kapılarını kapatmasına neden oldu.

RARBG sitesini ziyaret etmek isteyenler, artık sitede sadece kısa bir mesaj görüyor. Sitenin kapanma nedenleri, mesajda şöyle açıklanıyor:

Merhaba,

Sitemizi kapatma kararı aldığımızı size bildirmek isteriz. Son 2 yıl bizim için çok zor geçti - ekibimizdeki bazı kişiler covid komplikasyonları nedeniyle öldü, diğerleri hala bunun yan etkilerinden muzdarip ve çalışamıyor. Bazıları da Avrupa'da savaşıyor; her iki tarafta...

Ayrıca Avrupa'daki veri merkezlerindeki elektrik fiyatlarındaki artış bizi oldukça etkiledi. Enflasyon, günlük harcamalarımızı katlanılmaz hale getiriyor.

Bu nedenle artık bu siteyi cebimizden karşılayamayacağımız büyük masraflar nedeniyle çalıştıramayız.

Oybirliğiyle bunu artık yapamayacağımıza karar verdik.

Üzgünüz :(

Hoşçakalın...

Web sitesi analiz aracı Similarweb'e göre, RARBG sitesinin Nisan 2023'te 40 milyondan fazla ziyaretçisi vardı. Torrent Freak, Ocak 2023'te onu dördüncü en büyük torrent sitesi olarak sıralamıştı.

Kapatma kesinlikle ani oldu ama şaşırtıcı sayılmaz. Barındırma maliyetlerinin ve enerji maliyetlerinin genel olarak dünya çapında ve özel olarak Avrupa'da arttığı bir sır değil.