Enerji maliyetini düşüren akıllı ev teknolojileri

Soğuk kış aylarındaki doğalgaz maliyetleri kadar yaz aylarında da soğutma için kullanacağımız elektrik maliyeti bütçeleri zorlayacak. Peki, akıllı ev teknolojileriyle bu maliyetleri düşürmek mümkün mü?

Enerji maliyetini düşüren akıllı ev teknolojileri

Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında dünyada hızla yükselen enerji maliyetleri, yaz aylarında da kendini hissettirecek. Her evde birer ikişer çalışacak vantilatör veya klima gibi soğutma ekipmanları da elektrik tüketimini kaçınılmaz olarak artıracak.

Peki, bu maliyetleri düşürmek mümkün mü? Evet, akıllı ev teknolojileri kullanarak bunu başarabiliriz.

Akıllı ev teknolojileri, farklı ürünlerle evlerin ihtiyaçlarına cevap veren çözüm üreten sistemler sunuyor. İçinde kimsenin olmadığı bir odanın aydınlatmasını kapatmaktan, siz işteyken kombiyi kısan, klimayı kapatan, soğuk aylarda işten dönmenize yakın hafif hafif ısıyı artırarak evin en efektif şekilde ısınmasını sağlayan akıllı sensörlere, su ve elektrik tüketiminin kademeli faturalara uygun saatlerde akıllı şekilde yapılmasını sağlayan akıllı cihazlara kadar... Bir evi mümkün olan en düşük maliyetlerle yaşam alanına dönüştürmek mümkün.

Kış aylarında tüm dünya için ısınma maliyetleri büyük önem taşırken yaz aylarında da soğutma / iklinlendirme cihazlarının enerji tüketimi hiç de az değildir. Bu noktada, yaşadığınız bölgedeki enerji fiyatlandırmalarını ve mevsim koşullarını da göz önüne alarak, mümkün olan en iyi alternatifi belirledikten sonra alışveriş yapmanız önem taşıyor.

Aynı zamanda, satın aldığınız ürünle uyumlu çalışacak akıllı sensörleri ve akıllı ev ürünlerini de araştırmalı ve bu satın alma işlemini sadece bir klima, kombi veya elektrikli ısıtıcı satın almak olarak düşünmemeli, komple bir akıllı ısınma sistemi kurmayı planlamalısınız.

Örneğin, bir klima veya kombi satın alırken, odalara yerleştirecek ısı ölçerler ile odadaki peteklerin kendini doğru oranda açıp kapamasını sağlayacak cihazları da satın alma listenize eklemelisiniz.

Yüksek su ve elektrik tüketimi kader değil

Su tüketiminin en fazla olduğu alanlardan biri olan, çamaşır makinelerini doğru saatlerde çalıştıracak dijital sensörler yardımıyla, çamaşır yıkama saatlerinizi elektriğin en ucuz saatlere denk getirmeniz ve çamaşırlarınızı yeterince biriktirdikten sonra yıkamanız size büyü avantaj sağlayacaktır. Aynı planın, bulaşık makineleri için de geçerli olduğunu unutmamalısınız. Evde olmasanız bile uzaktan çalıştırma komutu verebileceğiniz bir sistemle, su ve elektrik tüketiminizi minimuma indirebilirsiniz.

Akıllı ev teknolojilerinde ihtiyacınız olan tüm ürünleri hepsiburada.com üzerinde bulabileceğinizi de hatırlatalım. Yaklaşan Babalar Günü için de, Babalar Günü hediyesi ararken hepsiburada.com’un zengin ürün yelpazesinde mutlaka babanızı mutlu edecek bir hediye bulabilirsiniz.

Sponsorlu İçerik