Epson, ‘Dünya Saati’nin ilk kurumsal ortağı oldu

Epson, “Earth Hour” uygulamasının ilk uluslararası kurumsal ortağı olarak açıklandı. İşte detaylar...

Epson, ‘Dünya Saati’nin ilk kurumsal ortağı oldu

Epson, “Earth Hour” uygulamasının ilk uluslararası kurumsal ortağı olduğunu duyurdu. "Işıkların kapatılması" uygulaması ile tanınan Earth Hour, doğa yok oluşu ve iklim krizi konularında farkındalık yaratmayı amaçlayan küresel bir çevre hareketi olarak çalışıyor.

Bu yıl 23 Mart günü dünya genelinde yerel saatle 20:30'da gerçekleşecek olan Earth Hour 2024'ün uluslararası kurumsal ortağı olarak Epson, milyonlarca insanı harekete geçirmeyi ve gezegenin yararına enerji tasarrufu yapmayı teşvik etmeyi amaçlıyor.

23 Mart'ta Earth Hour gününde Epson, Singapur'da (Wisma Atria Alışveriş Merkezi) ve Japonya'da (Tokyo'daki LalaPort Toyosu) Earth Hour etkinliklerinin ortağı olacak. Şirket, Çevre Vizyonu 2050'de karbon negatif olmayı ve yenilenebilir olmayan yeraltı kaynaklarının kullanımını ortadan kaldırmayı taahhüt ediyor. Bu amaçlar doğrultusunda şirket, 2023 yılının sonunda tüm Grup sitelerinde %100 yenilenebilir elektriğe geçiş programını uygulamaya başladığını duyurdu.

Epson'un küresel başkanı Yasunori Ogawa, konuyla ilgili; "Epson'un Earth Hour için ilk Uluslararası Kurumsal Ortağı olmaktan gurur duyuyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana, toplumla bir arada yaşama ve doğal çevreyi koruma amacındaki faaliyetlere güçlü bir şekilde bağlıyız. Bir şirket olarak misyonumuzu yerine getirirken, herkesin harekete geçmesinin önemli olduğuna inanıyoruz. Yeterince çok kişi katılırsa, küçük eylemler büyük fark yaratabilir. Bu ortak hareketle, çevresel faaliyetler için anlayış ve empatiyi genişletmeyi ve mümkün olan en fazla insanın harekete geçme fırsatı bulmasını umuyoruz." sözlerine yer verdi.