Epson, yeni robotlarını tanıttı: SCARA GX10 ve GX20

Epson, otomobilden cep telefonları ve bilgisayara, tıbbi ekipman oluşturmadan ilaç paketlemeye kadar çeşitli endüstrilerde çalışan robotlarını tanıttı.

Epson, yeni robotlarını tanıttı: SCARA GX10 ve GX20

Epson, SCARA robot yelpazesini iki yeni modelle genişletti. GX10 ve GX20 adındaki robotlar, cep telefonları ve bilgisayarlardan tıbbi ekipman oluşturmaya ve ilaç paketlemeye kadar çeşitli hassas endüstrilerde kullanılabiliyor.

Epson, SCARA GX10 serisi robotların dar alanlarda ve ağır bileşenlerin montajı, paketleme, paletleme, yükleme ve boşaltma gibi uygulamalarda kullanılmak üzere tasarlandığını belirtiyor. GX20 serisinin ise ağırlığı 20 kiloya kadar olan ağır yükler için tasarlandığı söyleniyor. 1.000 mm veya 850 mm'lik kol uzunluğuna sahip robotların geniş bir çalışma alanı sağlaması beklenirken, patentli hareket sensörleri sayesinde ağır yükleri titreşim olmadan hareket ettirebildiği iddia ediliyor.

Maksimum 10 kg taşıma kapasitesiyle Epson SCARA GX10 serisi, uzun süreli kullanımda 0,377 saniye döngü süresine sahip. Ayrıca çoğu montaj görevi tek kol yönünde gerçekleştirilebilecek, sola veya sağa doğru kıvrılan bir kol kullanıyor. SCARA GX10 serisi, cep telefonları ve bilgisayarlardan tıbbi ekipman oluşturmaya ve ilaç paketlemeye kadar çeşitli endüstrilerde kullanım için uygun bir tasarımda.

Epson SCARA GX20 robotunun maksimum taşıma kapasitesi ise 20 kg. Robotun 1.000 mm veya 850 mm'lik kol uzunluğunun, tüm hızlarda başlatma ve durdurma hareketi sağladığı belirtiliyor. GX20'nin, mekanik ve elektrikli parçaların üretimi, al ve yerleştir uygulamaları, dozajlama ve besleme gibi yüksek hızın gerekli olduğu her sektörde kullanım için daha uygun bir seçenek olduğu iddia ediliyor.

Her iki yeni SCARA modeli de robot, kontrolör ve yazılım dahil olmak üzere bir Epson çözümü olarak sunuluyor ve masaüstü üniteler halinde tedarik edilebiliyor. Her iki robot da duvara veya tavana monte ünite olarak mevcut. GX10 ve GX20, satışı ise 6 Kasım 2023'te başladı.