Eski Apple çalışanlarından çıkan harikalar!

Bu eski Apple çalışanlarının yaptıkları, Apple'ın teknoloji dünyasındaki etkisinin bir başka ispatı!

Hepsi eskiden Apple'daydı!

Apple, en parlak, işlerinde en iyi kişilerin ilgisini çeken bir firma. Ancak Apple'a hizmet verenlerin sonsuza kadar orada kalacakları anlamına gelmiyor. İşte Apple'da biten maceraların ardından ortaya çıkan cihazlar, hizmetler ve firmalar.

1. Tüm Android'li cihazlar

Andy Rubin'in daha sonra Microsoft tarafından satın alınan akıllı telefon firması Danger'ın kurucu ortaklarından olduğunu çoğumuz biliyor. Bilmediğimiz ise Rubin'in Danger'ı kurmadan yaklaşık 10 yıl önce Apple'da bir üretim mühendisi olarak çalıştığı.

Apple avukatları 2011'de Android framework'ünün Rubin'in Cupertino'daki işinden ilham aldığını iddia etmişlerdi.

2. Blossom

Eski Apple, Tesla ve BMW çalışanı Blossom'un patronu Jeremy Kuempel'in daha çok ticari amaçlarla tasarlanan kahve makinesinin 11.111 dolarlık fiyatı, Apple ürünlerini aratmıyor.

3. Eightly

iPod üzerinde çalışmaları bulunan, iChat AV ve OS X'in dashboard'unu geliştiren Andy Grignon yeni bir "sosyal yaşam stili" sitesi Eightly üzerinde çalışıyor.

4. Flipboard

iPhone'da kıdemli mühendis olan Evan Doll, 2010'da sosyal haber uygulaması Flipboard'u kurmuştu. Flipboard, ilgi alanlarınıza giren haberleri internetten bulup yeni içerikler keşfetmenize, bu içerikleri arkadaşlarınızla paylaşmanıza yardımcı oluyor.

Inkling, LinkedIn ve diğerleri

Inkling, LinkedIn ve diğerleri

5. Inkling

Eski Apple eğitim yöneticisi Matt MacInnis, 2009'da etkileşimli elektronik kitaplar üretmek üzere Inkling'i kurmuştu. Inkling'in platformu Habitat, dünyanın en büyük kitap yayımcıları tarafından kullanılıyor.

6. LinkedIn

Reid Hoffman, iş ağı LinkedIn'i ortaya çıkarmadan önce Apple'da kullanıcı deneyimi mimarı olarak çalışmıştı. Hoffman aynı zamanda zamanının ötesindeki sosyal ağ Socialnet ve PayPal'ın da kurucularından.

7. Luxo Jr

Steve Jobs, eski Apple çalışanı olarak geçirdiği zamanda Pixar'ı bir donanım üreticisinden animasyon stüdyosuna dönüştürmüştü.

8. Lyve

Tim Bucher, şu sıralar milyonlarca fotoğraf ve video depolayabilen dokunmatik ekranlı bir cihaz üzerinde çalışıyor. Ancak 2005'te Apple'dan gönderilmesi konusunu mahkemeye taşımıştı. 2003'te Apple'a katılan Bucher, Macintosh Hardware Engineering'in başına gelmiş ve Mac Mini'nin geliştirilmesinde çalışmıştı.

9. Meeteor

Eski Apple çalışanlarının hikayeleri hep mutlu sonla bitmiyor. Eski Apple proje müdürü Chris Lee'nin geliştirdiği profesyonel sosyal ağ, Business Insider tarafından 2012'de "delicesine harika" sözleriyle övülmüştü. Ancak sosyal ağ, 2013'ün başlarında kapatıldı

10. Mass Effect, Titanfall ve FIFA 14

1982'de Apple'ın ürün pazarlama direktörü olan Trip Hawkins, Apple'dan ayrıldıktan sonra söylenene göre yeni bir şirket kurmak için 200 bin dolar yatırım yaptı. Amazin' Software, daha sonradan, 1982'nin sonlarında Electronic Arts'a dönüştü.

Okuyucu Yorumları