Facebook Artık Sahte Hesapları Daha Kolay Yakalıyor

Sahte hesapları gözüne kestiren Facebook, yakın zamanda sadece Fransa'da 30.000 sahte hesabı kapattı!

Facebook sahte hesapların peşinde!

Facebook, alt yapısına getirdiği yenilikler sayesinde platformun en büyük problemlerinden birini çözmeye çalışıyor: sahte hesaplar. Protect and Care Team'in yöneticisi Shabnam Shaik yazdığı blog gönderisinde sosyal ağın sahte hesapları yakalama konusunda artık çok daha verimli olduğunu, dışarıdan gerçek gibi görünen hesapların bile artık güvende olmadığını açıkladı.

Şirketin yenilenmiş sistemleri, sahte hesapları aynı gönderiyi defalarca paylaşması, ya da insan dışı hızda ve yoğunlukta mesaj yollamasından anlıyor. Shaik, sistemin bu işlemleri gönderilerin içeriklerini dikkate almadan çalıştığını söyledi.

Facebook, bu tarz sahte spam hesaplarından kurtulmanın sahte haberleri de yavaşlatacağına inanıyor çünkü bu sahte haber sayfaları genellikle sahte hesaplar kullanarak büyük kitlelere ulaşıyor.

Sosyal ağ devinin sahtekarlıkla savaşı burada kalmıyor. Facebook geçen ay yaptığı açıklamada sahte haber sitelerini şikayetler üzerine değerlendirdikten sonra paylaşım yapılmasının engelleneceğini söylemişti.

Bu yenilik, para karşılığı beğeni satan kara marketleri de kötü etkileyecektir. Bu tip marketler, Hindistan ve Filipinler gibi gelişmekte olan ülkelerde oldukça yaygın. Çalışanlar düşük bir ücret karşılığı, sadece sayfa ve gönderi beğenmeye atanmış sahte hesapları yönetiyor. Bir sayfanın ne kadar beğenisi varsa, Facebook algoritması otomatik olarak bu sayfayı yükseltiyordu, ancak yakında bu günler geride kalacak.

Eğer bu tarz alt yapı değişikliklerinin ne kadar etkili olduğunu öğrenmek istiyorsanız, Shaik sadece Fransa'da 30,000 sahte hesap yakalayıp kapattıklarını bildirdi. Toplam aylık aktif kullanıcı sayısı olan 1.89 milyar ile karşılaştırıldığında maalesef bu çok küçük bir sayı. Ancak ilerleyen aylarda, sahte hesapların çok daha yoğun olduğu ülkelere sıra geldiğinde bu sayılarında artacağı kesin.

Okuyucu Yorumları