Facebook, Twitter ve YouTube engellendi!

Facebook, Twitter ve YouTube: Türkiye tarihinin en büyük erişim engelleme kararı geldi!

Facebook ve fazlası kapandı!

Facebook, Twitter ve YouTube'a olan erişim, Türkiye'de engellenmeye başlandı. Konu üzerine Hürriyet'e açıklama yapan Erişim Sağlayıcılar Birliği (ESB) Bülent Kent, Cumhuriyet Savcılığı'ndan bu yönde bir yazının kendilerine geldiğini; ancak sürecin devam ettiğini kaydetti. Kararın, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması ve öldürülmesi sırasında bazı hesaplardan yapılan yayınlar nedeniyle alındığı söyleniyor.

Kararın TTNet, Superonline, Turkcell, Vodafone ve Avea gibi sağlayıcılara iletildiği ve uygulanma aşamasında olduğu bilgisi veriliyor. Erişim yasağının nedeninin ise savcının rehin alma görüntülerinin yayınlanması olduğu söyleniyor.

Türkiye'de bugüne kadar birçok erişime engellemeye şahit olsak da, Facebook, Twitter ve YouTube gibi önde gelen üç sosyal ağ sitesinin aynı anda kapatılmasına şahit olmamıştık.

GÜNCELLEME:
BTK Başkanı Tayfun Acarer ise, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Facebook'un ilgili içerikleri kaldırması dolayısıyla Facebook'a uygulanan yasağın kalktığını kaydetti.

GÜNCELLEME 2:
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, şehit savcının rehin alındığı görüntülerin ardından Twitter, YouTube ve Facebook'a erişim yasağı getirilmesiyle ilgili olarak, "Ben de yeni haberdar oldum. Şu anda erişim engellemesi söz konusu değil. Savcılığın talebi gelmiş" şeklinde açıklama yaptı. Ancak özellikle Twitter'a erişim, şu an pek çok servis sağlayıcısı tarafından engellenmiş durumda.

GÜNCELLEME 3:
Şu anda facebook'a erişimde bir sorun yok. Ancak Twitter ve YouTube erişimi engellenmiş görünüyor...

GÜNCELLEME 4:
Twitter'dan, erişim engeli ile ilgili ilk açıklama geldi: "Yaşanan kesintinin farkındayız ve siteye erişimin tekrar açılması için çalışmaları sürdürüyoruz."

GÜNCELLEME 5:
YouTube'dan gelen açıklamada; "YouTube'a Türkiye'de erişimin engellendiği doğrultusunda bilgiler alıyoruz. Hizmetin kullanıcılara bir an önce yeniden sunulabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." denildi.

GÜNCELLEME 6:
Erişim Sağlayıcıları Birliği Genel Sekreteri Bülent Kent: "Twitter'ın vekaleten Türk hukuku meselelerini yürüten avukatı tarafından, 'www.twitter.com' adresi üzerinde yer alan içeriklerden İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğinin 2015/1644 değişik iş numaralı kararında yer verilen ve akabinde, Erişim Sağlayıcıları Birliğinin 'benzer içerik' tespitiyle 2015/1341 dosya numaralı 2015/33 karar numaralı işlemiyle iletilen benzer içeriklerin tamamının Türkiye'den erişime engellendiği hususu teyit edilmiş, Twitter avukatının bu beyanı işletmelere iletilmiş, Twitter'ın erişime açılması kısa süre içerisinde gerçekleşecektir."

GÜNCELLEME 7:
Twitter'a erişim yasağı, saat 20.45 itibarı ile sona erdi. Şu anda erişim yasağı uygulanan tek site, YouTube...

Konuyla ilgili ayrıntılar geldikçe sizlerle paylaşacağız.

Okuyucu Yorumları