Facebook'un yeni bombası: Facebook Messenger!

Sosyal devin yeni hizmeti "Facebook Messenger" resmen tanıtıldı! İşte tüm işlevleri, bağlantı

Facebook'tan sohbet bombası!

Yeniliğe doymayan Facebook, sitesine henüz eklediği işlevlerin ardından bu kez yepyeni bir iPhone ve Android uygulaması ile karşımızda. Messenger adlı yeni cep uygulaması, Facebook uygulamasından ayrı olarak çalışıyor.

BlackBerry'nin BBM, Apple'ın iMessage gibi uygulamalarına rakip uygulama, sadece Facebook arkadaşlarınıza değil, telefon kişilerinize de metin mesajı göndermenize izin veriyor. Bu mesajlar için bir alındı onayı istemeniz de mümkün hale getirilmiş.

Facebook, yeni hizmetin gönderdiğiniz mesajların daha çabuk okunmasını sağlayacağını iddia ediyor. Araç, toplu mesaj göndermeyi de destekliyor.

Özetle yeni uygulama, Facebook uygulamasının "Mesajlar" bölümünün ayrılarak ve SMS özellikleri eklenerek farklı bir uygulamaya taşınmış hali.

Mesajlaşmayı hızlandıracak

Mesajlaşmayı hızlandıracak

Araçta bulunan grup sohbet haritası özelliği, sohbetteki kişilerin nerede olduğunu harita üzerinde göstererek bir organizasyonu kolay hale getirmeyi amaçlıyor.

Uygulama fotoğraf paylaşmaya da izin veriyor. Bu sayede örneğin bir grup ile bulunduğunuz yerin fotoğrafını çekip, paylaşabiliyorsunuz.

Facebook mühendisi Lucy Zhang ise Facebook Messenger'ı şu sözlerle tanımladı: "Bir kişinin telefonuna ulaşmanın en iyi yolunu bilmek, her zaman çok kolay olmayabilir. Bir e-posta mı yoksa bir SMS mi göndermelisiniz? Kişiniz, hangisine daha önce bakabilir? Son mesajınızı aldılar mı?

Mesajlaşmanın bundan daha kolay olması gerektiğini düşünüyoruz. Mesajı yazdıktan sonra ve "Gönder" tuşuna bastıktan sonra kişinize ulaştığınızı bileceksiniz.

Bugün size mesajlaşmayı basitleştiren ve arkadaşlarınıza, küçük gruplara daha çabuk erişmenizi sağlayan yeni cep uygulaması Messenger'ı tanıtıyoruz."

Uygulamanın avantajları ve indirme bağlantısı

Uygulamanın avantajları ve indirme bağlantısı
Arkadaşlarınızı haritada göstererek organize olmanızı kolaylaştıracak

Facebook, bu yeni uygulamanın bir grup arkadaşıyla buluşma planlayan kullanıcılar için mükemmel bir çözüm olacağını söylüyor. Şirkete göre uygulama sayesinde bir grup kişiye ulaşmak, son dakika değişikliklerini anında bildirmek daha kolay bir hal alacak.

Uygulamanın BlackBerry Messenger, Google Talk, iMessage gibi mobil uygulamalara nazaran avantajlı yönü ise, çok platformu destekliyor olması.

Facebook Messenger'ın şimdilik sadece ABD ve Kanada'da çalıştığı açıklanıyor, ancak uygulamayı yine de indirmek ve denemek istiyorsanız, aşağıdaki bağlantılardan faydalabilirsiniz.

Facebook Messenger web sayfası

Android için Facebook Messenger

iPhone ve iPad için Facebook Messenger

Okuyucu Yorumları