Facebook'unuz ile Chrome'unuz bütünleşsin

Eğer Chrome kullanıyorsanız, bu eklenti ile Facebook, artık alıştığınızdan çok farklı olacak!

Chrome ve Facebook birleşti!

Facebook'un zaman içinde gelişmesi, bu sırada web tarayıcılarının da boş durmaması sonucunda sosyal ağı çeşitli şekillerde geliştiren birçok eklenti ortaya çıktı. Google Chrome'da bu tür çok sayıda eklentiye rastlamanız mümkün. Ancak diğer eklentilerle uğraşmanıza gerek bırakmayacak kadar iyi bir Chrome eklentisi var: Facebook for Chrome.

Başlamak için öncelikle eklentiyi Chrome Web Store'dan yükleyin ve ardından onu Facebook hesabınızla ilişkilendirin. Eklentinin Facebook hesabınızı kullanmasına izin vermek için adres çubuğunuzun yan tarafındaki Facebook logosuna tıklamanız ve açılan sayfada erişime izin vermeniz yeterli.

Eklentiyi kullanmak için simgesine tıklamanız yeterli oluyor. Simgeye tıkladığınızda Haber Kaynağınız açılıyor. Bekleyen herhangi bir uyarınız olduğunda onu simgenin üzerinde kırmızı bir rakamla görüyorsunuz. Böylece yeni uyarılarınızdan Facebook'un web sitesine gitmeden haberdar olabiliyorsunuz.

Seçenekler, eklentinin açılan bölümünün sol tarafında yer alıyor. Newsfeed adındaki ilk seçenek, Facebook'daki görünüme benzer bir Haber Kaynağı görünümü sunuyor. "New status update" seçeneği ile durum paylaşımı yapabiliyorsunuz. Daha alttaki "Notifications", yani uyarılar bölümü ise Haber Kaynağınızı terketmeden uyarılarınızı görmenizi sağlıyor.

Photos of friends bölümü, Facebook arkadaş listenizdeki kişileri Instagram'daki gibi hoş bir biçimde sıralıyor ve çevrenizde neler olup bittiğini gösteriyor.

Inbox seçeneği ise Facebook'ta size gelen mesajları görmenizi sağlıyor. Eklenti içerisinden mesajlara cevap vermeniz mümkün değil, ancak "View on Facebook" bağlantısına tıklayarak mesaja Facebook üzerinden cevap yazabiliyorsunuz.

İndirin: Facebook for Chrome

Okuyucu Yorumları