Galaxy S22 Ultra, daha önce hiç bir Galaxy Note'un yapamadığını yaptı

Galaxy S22 Ultra, Samsung’un son dört Galaxy Note modelini unutturarak büyük bir başarıya imzasını attı.

Galaxy S22 Ultra, Galaxy Note'ları unutturdu

Samsung’un son amiral gemisi telefonu Galaxy S22 Ultra, daha önce hiçbir kalemli Samsung modelinin yapamadığını başarabilir ve bir satış rekoru kırabilir. Bunda tabii ki Galaxy Note serisinin artık üretilmeyeceğinin de önemli bir rolü var. S22 Ultra’nın, son yıllarda piyasaya sürülen Galaxy Note modellerinden çok daha fazla satacağı öngörülüyor.

Yeni bir rapora göre, Samsung ilk 12 ayda yaklaşık 11 milyon Galaxy S22 Ultra sattı. Görülen o ki, Galaxy Note’larda bulunmasına alıştığımız kalemi bu seriden çıkarıp S22’ye katmak Samsung’a büyük avantaj sağlamış. Referans oluşturması açısından, Galaxy Note 8’in bir yılda 10,3 milyon sattığını söyleyelim. Galaxy Note 9 9,6 milyon, Galaxy Note 10 ve Note 20 ise sırasıyla 9,5 ve 7,5 milyon satış rakamına ulaşmıştı.

Galaxy S22 Ultra sadece altı aydır piyasada ve cihaz 1 yaşına gelene kadar çok şey değişebilir. Ancak tahminlere göre Samsung bu yıl piyasada 10,9 milyon Galaxy S22 Ultra modeli daha satabilir.

Galaxy S22 Ultra, bu yılki en başarılı Android akıllı telefon oldu ve geçen yıl Galaxy Note serisinin sona ermesiyle artan talep nedeniyle satışları oldukça yüksek. Galaxy Note 20 sahipleri de telefonlarını güncellerken Galaxy S22 Ultra modelini tercih ettiler. Bu da doğrudan satışlara yansıdı.