Galaxy S4'den beklediklerimiz!

Tüm dünyanın beklediği Galaxy S4 tanıtımından nasıl bir cihaz çıkacak? İşte en son tahminlerimiz!

Sadece 24 saat kaldı!

Samsung'un büyük merakla beklenen Galaxy S4'ü hakkında, gerek kulaktan gerek şüpheli kaynaklardan sayısız şey duyduk. Galaxy S4'ün tam olarak neye benzediği gibi son detaylar henüz kesinleşmiş değil fakat yarın, 14 Mart'ı 15 Mart'a bağlayan gece (Türkiye saati ile gece 02:00 civarında) her şey açıklığa kavuşacak.

Biz de bu arada, Galaxy S4'te olacağına ihtimal verdiğimiz özellikleri bir kez daha inceleyelim dedik. İşte Galaxy S4'ten beklediklerimize son bir bakış.

1. Ekran

Galaxy S4, büyüyen ekran modasına uyacak ve muhtemelen HTC One ve Sony Xperia Z gibi büyük, 5-inç'lik tam HD bir ekrana sahip olacak.

2. İşlemci

Samsung'un Galaxy S3 ve Galaxy Note 2 gibi cihazlarda denenen ve kullanıcılar tarafından memnuniyetle kabul edilen dört çekirdekli işlemci mi, yoksa tüm gücünü kullanıp sekiz çekirdeğe mi geçeceği konusunda çok tartışma yaşandı. Ancak tahminimiz, çok daha pil dostu olan 1.8GHz'ye yükseltilmiş bir dört çekirdekten yana.

3. Kamera

Samsung, daha önceki iki üst uç telefonunda 8MP'lik kamerayla yetinmişti. Bu yüzden en azından 13MP'lik bir kamerayı arka yüzde görmeyi bekleyebiliriz. Daha iyi bir resim kalitesine sahip ön kamera da umabiliriz.

İşletim sistemi, tasarım ve diğerleri

İşletim sistemi, tasarım ve diğerleri

4. İşletim sistemi

Doğru olduğundan en çok emin olabileceğimiz özellik tabii ki bu. Galaxy S4'ün en son Android sürümü olan 4.2.1'e sahip olacağı ve yenilenmiş bir TouchWiz arayüzüyle geleceği kesin gibi.

5. Dış yapısı

iPhone 5, HTC One ve Sony Xperia Z'nin, cam ve metal gibi dış yüzeylere sahip olduğunu düşününce, S4'ün de bu trende uyacağını umuyorduk. Ama görünüşe bakılırsa S3'te bulunan aynı plastik yapıyla karşılaşacağız.

6. Akıllı kaydırma (Smart Scrolling)

Son birkaç haftada, S4'ün "Smart Scrolling" özelliğine sahip olacağı söylentileri yayılmıştı. Bu özelliğin sayfayı ellerimizi kullanmadan yalnızca gözlerimizle kaydırmaya yaradığı söyleniyor.

7. Kablosuz şarj

Kablosuz şarj özelliği yeni duyduğumuz birşey değil, fakat bu sefer Samsung özelliği tam olarak S4'e uygulama niyetinde gibi.

8. Pil

S4'ün, S3'te bulunan 2100mAh pilden daha iyi bir pile sahip olacağı kuşkusuz, çünkü güç canavarı ekran ve işlemcisini başka türlü besleyemez. Samsung'un bizi en azından bir günü kurtaracak kadar güçlü bir pil kullanmasını umuyoruz.

9. "Home" tuşu

Samsung'un ünlü fiziksel Home tuşundan vazgeçeceği söylentileri Galaxy S3'ten öncesine kadar uzanıyor. S4 belki de bu düğmeye veda edecek, ancak bizim tahminimiz Samsung'un fiziksel düğmeden vazgeçmeyeceği yönünde.

10. Çıkış tarihi ve fiyat

Galaxy S4'ün Nisan'ın sonu veya Mayıs'ın başında çıkmasını bekliyoruz. Fiyatı konusunda ise, bu telefon Samsung'un 2013 yılındaki en üst uç telefonu olacağı için, şimdiden para biriktirmeye başlasak iyi olacak gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları