Galaxy S4'te yeni bir sisteme mi geçiliyor?

Satış rakamlarını tam olarak öğrenmek isteyen Samsung, S4 için bu planı uygulursa çoğumuzu üzebilir!

Galaxy S4 için bir garip plan

Samsung, Galaxy S4 ile beraber yeni bir güncelleme sistemine geçmeyi planlıyor olabilir. Söylentiler doğru ise bu yeni hizmet, Samsung'un satılan cihaz sayısı hakkında daha doğru bilgiye sahip olmasını sağlarken tüketiciler için yeni cihazları gecikmesi anlamına gelebilir.

SamMobile'ın raporuna göre Galaxy S4'ün hangi ülkede tam olarak kaç adet satıldığını öğrenmek isteyen Samsung, perakandecilerin örneğin Türkiye'de Fransa'ya has yazılım kullanmasına engel olmayı planlıyor. Bu ise satıcıların daha fazla para ve zaman harcaması anlamına gelebilir.

Yeni güncelleme hizmeti, tüketicilerin yeni çıkan Galaxy'leri daha fazla beklemesi anlamını da taşıyabilir. Dahası Samsung'un ileriki güncellemelerde IMEI tabanlı güncellemeler sunabileceği söyleniyor. Bu ise geliştiriciler için hiç de hoş olmayacak bir haber. IMEI'ye göre güncelleme sunulması, Samsung'un satışlarını da riske sokabilir.

Samsung'un yeni planı görünüşe bakılırsa bizler için olumlu bir anlam taşımıyor. Söylentilerin doğru çıkıp çıkmayacağını her zamanki gibi bekleyip, göreceğiz.

Okuyucu Yorumları