Gelmiş geçmiş en aptal 6 yapay zeka!

Yapay zeka bir gün her şeyi değiştirecek; ama bu filmlerdeki yapay zekaların bunu başarması zor!

En "aptal" 6 yapay zeka!

Yapay zeka denildiğinde aklımıza bizim yaptığımız işleri yapabilen, aklımızdan geçenleri okuyabilen, bizim yerimize düşünüp üretebilen makineler geliyor. Ancak filmlere baktığımızda çoğunlukla yapay zekanın o kadar da akıllı olmadığını görüyoruz. İşte birbirinden aptal 7 yapay zeka.

1. B1 Savaş Droid'leri (Star Wars)

Üretim maliyeti düşük olan Savaş Droid'lerinin yapay zekası, merkezi bir bilgisayar tarafından kontrol ediliyordu. Naboo Savaşı'nda merkezi yapay zekanın 9 yaşındaki bir çocuk tarafından yok edilmesiyle Federasyon, bireysel yapay zeka üzerinde çalışmaya başladı. Bu ise yeni sorunlar anlamına geliyordu.

2. HAL 9000 (2001: A Space Odyssey)

Birkaç arızanın ardından gemideki gerçek insanları öldürmeye karar veren HAL, amacı dışına çıkarak Dr. Poole'u geminin dışına kilitlemiş ve astronotların hayat destek mekanizmalarını kapatmıştı.

Gelmiş geçmiş en aptal 6 yapay zeka!

3. Bill ve Ted'in robot sürümleri (Bill and Ted's Bogus Journey)

Bill ve Ted'i öldürmek üzere gelecekteki De Nomolos tarafından görevlendirilen robot ikili, Bill ve Ted ile görünümden zekaya her açıdan aynıydı. Robotlar, Bill ve Ted'i öldürmeyi başarsalar da ölüm sonrasında yaşananlar, ilginç gelişmelere yol açtı.

ED-209 (RoboCop) ve diğerleri

ED-209 (RoboCop) ve diğerleri

4. ED-209 (RoboCop)

Omni Consumer Products tarafından geliştirilen tam otomatik "barış" robotu Enforcement Droid Series 209, ilk tanıtımı sırasında saçmalayarak yöneticilerden birini öldürmüştü. RoboCop programı bu yüzden büyüyemedi. Yani yaşananlara belki de şükretmemiz gerekiyor.

5. Box (Logan's Run)

Box, buzda yaşayan hayat formlarını korumak ve kataloglamakla uğraşırken ve Michael York ve Jenny Agutter'ı kovalarken kendini fazla kaptırıp, buz ışınlarıyla mültecileri hedef almıştı.

Gelmiş geçmiş en aptal 6 yapay zeka!

6. Waspinator (Transformers: Beast Wars)

Beast Wars'ın neredeyse her bölümünde gördüğümüz Waspinator, parçalanmış cümleleriyle muhtemelen serinin en aptal Transformer'ıydı.

7. Dynomutt (Dynomutt)

Dynomutt bir robot köpek miydi, yoksa Inspector Gadget gibi gelişmiş bir sayborg muydu? Hangisi olursa olsun, sanırız Dynomutt'ın aptallığı konusunda hepimiz hemfikiriz. Dynomutt'ın yardım etme girişimleri çoğu zaman soruna ve etraftaki şeylerin zarar görmesine yol açıyordu. Elbette Dynomutt'ın aptallığıyla günü kurtardığını da çok kez gördük.

Okuyucu Yorumları