Google arama geçmişini indirmek artık mümkün!

Google'ın arama geçmişi işlevi, yaptığınız tüm aramaları bilgisayarınıza kaydetmenizi sağlıyor!

Geçmişinizi indirin!

Google, kullanıcılarının yaptığı aramaları isteğe bağlı olarak hesabınızda saklıyor. Bu aramaların bir listesini indirmek, şimdiye kadar üçüncü parti araçlar yoluyla mümkündü. Ancak Google'ın herkesin kullanımına açtığı arşiv indirme hizmeti, arama geçmişinizi sadece birkaç adımda bilgisayarınıza indirmenize izin veriyor.

Arama geçmişinizi indirebilmek için önce Google hesabınıza oturum açmanız gerekiyor. Oturum açtıktan sonra Google'ın arama sayfasına gidin ve sağ alt köşede Ayarlar bağlantısına tıklayın. Açılan menüden Geçmiş'e tıklayın ve parolanızı girerek oturum açın. Karşınıza arama geçmişinizi listeleyen bir sayfa gelecek. Bu sayfada sağ üstte bulunan çark simgesine tıklayın ve İndir'e tıklayın. Artık ekrandaki talimatları takip ederek arşivinizi indirebileceksiniz. Bizim denememizde Google, arşivi hazırlayıp bizi epostayla haberdar edeceğini söyledi ve ardından HTML biçimindeki bir dosyayı ZIP'lenmiş biçimde Google Drive üzerine kaydetti.

Google arama geçmişini indirmek artık mümkün!

Arama geçmişi indirmenin gereksiz olacağını düşünüyor olabilirsiniz, ancak böyle bir işlev geçmişten bilgi toplamakta faydalı olabilir. Bunun yanında arama geçmişinizi herkesin ulaşamayacağı bir konuma kaydettiğinize dikkat edin, çünkü içerisinde muhtemelen hassas bilgileriniz bulunacaktır.

Okuyucu Yorumları