Google, arama motoru için devrim niteliğinde yenilikler hazırlıyor

10 Mayıs’ta düzenlenecek I/O etkinliğinde Google, arama motoru için planladığı devrim niteliğindeki yenilikleri de tanıtabilir.

Bambaşka bir Google Arama geliyor

Google'ın 10 Mayıs'ta düzenleyeceği I/O geliştiriciler konferansı öncesinde, etkinlikte tanıtılacaklar hakkında daha fazla bilgi ortaya çıkıyor. Yeni ancak doğrulanmamış bir habere göre, Google Arama için yapılacak bir yenileme ile de karşılaşabiliriz.

Wall Street Journal'ın bildirdiğine göre Google, bir arama sonrasında karşımıza çıkan geleneksel internet sitesi bağlantısı listesinden vazgeçerek, TikTok ve Instagram gibi sosyal medya kaynakları tarafından kullanılana benzer bir gösterim biçimi ve destekleyen özellikler sunmayı istiyor.

Makale, Temmuz 2022 tarihinde Google kıdemli yardımcı başkanı Prabhakar Raghavan'ın, gençlerin yüzde kırkının restoran aradıklarında sosyal medya ağlarını kullandığını söylediğini hatırlatıyor. Tahmin edilebileceği gibi, Google bu trafiğin kendi platformundan geçmesini istiyor.

Bununla birlikte, Google'ın arama sonuçlarında forum tartışmaları ve Bard gibi sohbet robotu özellikleri getirebileceği de belirtiyor. Bu sayede Google, yapay zeka yarışında da rakiplerinin gerisinde kalmamamayı amaçlıyor. Zira şirket, yapay zeka konusunda geç kaldığı yönünde bazı eleştirilerin hedefi olmaya devam ediyor.