Google, Chrome tarayıcısı için artık daha fazla güncelleme yayınlayacağını duyurdu

Google, yaptığı açıklama ile artık güvenlik güncellemelerini daha hızlı yayınlayacağını duyurdu. Her hafta yayınlanacak yamaların, plansız güncellemeleri de azaltacağı düşünülüyor.

Google, Chrome tarayıcısı için artık daha fazla güncelleme yayınlayacak

Google, daha iyi güvenlik sağlamak amacıyla Chrome web tarayıcısı kullanıcıları için daha hızlı güncellemeler yayınlayacak. Google, Chrome 116'nın Erken Kararlı kanalda bu hafta yayınlanmasıyla başlayarak her hafta Chrome kullanıcıları için yeni güvenlik güncellemeleri yayınlayacağını duyurdu.

Haftalık güvenlik güncellemeleri yayınlama hamlesi, Google'ın önceki iki haftada bir yama yayınlama programına kıyasla Chome için "yama boşluğunu" kapatmasına olanak tanıyacaktır. Şirket, açıklamasında şöyle diyor: "Sıfırıncı gün istismar potansiyelini tamamen ortadan kaldıramasak da, haftalık Chrome güvenlik güncellemesi temposu, güvenlik düzeltmelerinin ortalama 3,5 gün daha erken gönderilmesine olanak tanıyacak. Bu da saldırganların potansiyel kurbanlara karşı bir istismar geliştirip kullanmaları için zaten küçük olan pencereyi büyük ölçüde daraltacak ve hayatlarını çok daha zor hale getirecek."

Google, Chome'daki bir güvenlik açığının kullanıldığının keşfedilmesi durumunda, şirketin tarayıcı için planlanmamış bir yamayı da hızlı bir şekilde yayınlayacağını söylüyor. Bununla birlikte, artık her hafta yeni güvenlik güncellemeleri yayınlayacağından, Google bu tür planlanmamış güncellemelerin de azalmasını bekliyor.