Google, bu uygulamanın da fişini çekti!

Google, sadece 3 ay önce satın aldığı bu önemli hizmeti kapatacağını açıkladı; herkesi şaşırttı!

Google, bir fişi daha çekti!

Google, birkaç ay önce, popüler mobil dosya paylaşım uygulaması Bump ve Flock'ı geliştiren yazılımevini satın almıştı. Dolayısıyla bu iki popüler paylaşım uygulaması da Google'ın olmuştu. Bump ve Flock, akıllı telefonların birbirine dokunması vasıtasıyla fotoğraf ve video paylaşmasını mümkün kılıyordu.

Ancak Google şimdi, bu iki uygulamayı kapatacağını duyurdu. Ocak ayı sonunda uygulamalar Android ve Apple marketten çekilecek ve tüm kullanıcı hesapları da silinecek. Böylece uygulamayı indirmiş olanlar dahi artık kullanmaya devam edemeyecek.

Uygulamanın geliştiricileri de şu anda Google'da aktif olarak çalışmaya devam ediyorlar ve yaptıkları açıklamada, Google'da heyecan verici başka bir proje üzerinde çalıştıklarını ve Bump ile Flock'ın artık misyonlarını doldurduğunu vurguladılar. Tahminlerimize göre, Google Bump'ı satın aldıktan sonra bu popüler uygulamayı Google+ servisine adapte etmek istemiş olabilir.

İnsanların Bump-vari fotoğraf paylaşmak için Google+ uygulamasını indirip partilerde, sosyal ortamlarda, Google+ uygulamasını açmaları, Google'ın sosyal ağı için çok büyük bir gelişim anlamına gelecek. Ancak bunun için Bump'ın ve Flock'ın piyasadan tamamen silinmesi gerektiğini tahmin etmek zor değil. Dolayısıyla, bu kadar popüler iki uygulamaya büyük yatırım yaptıktan birkaç ay sonra Google'ın iki uygulamayı da yok etmek istemesinin nedeni, uygulamaların temel yapılarını kendi servislerine adapte etmesi gibi görülüyor.

Okuyucu Yorumları