Google çalışanları "Bard işe yaramazdan da kötü: Lütfen başlatmayın" dedi, Google dinlemedi

Google çalışanları yapay zekalı sohbet robotu Bard'ı, “işe yaramazdan daha kötü” ve “patolojik bir yalancı” olarak nitelendirdi ve şirketten vazgeçmesini istedi. Ama görünüşe Google, bu isteğe kulaklarını tamamen kapatmış durumda.

Google çalışanlarının Bard isyanı: ""Bard, patolojik bir yalancı""

Google, rakipleri Microsoft ve OpenAI'ye ayak uydurmak için kendi sohbet robotu Bard'ı aceleye getirmiş gibi görünüyor. Yayınlanan bazı haberler, çalışanların Google’a Bard’ı piyasaya sürmemesi için adeta “şirkete yalvardığını” gösteriyordu. Ve şimdi bu durum daha da detaylandırıldı.

Google çalışanları şirket içi mesajlarda şirketin sohbet robotu Bard'ı defalarca eleştirmiş, sistemi "patolojik bir yalancı" olarak etiketlemiş ve şirkete onu piyasaya sürmemesi için yalvarmış.

Bloomberg'in 18 mevcut ve eski Google çalışanıyla yapılan görüşmelere ve şirket içi mesajların ekran görüntülerine dayandırdığı haberine göre bu durum oldukça çarpıcı. Bu şirket içi tartışmalarda bir çalışan, Bard'ın kullanıcılara “uçaktan iniş” ya da “tüplü dalış” gibi konularda sık sık tehlikeli tavsiyelerde bulunduğunu belirtiyor. Bir diğeri ise "Bard işe yaramazdan da kötü: Lütfen başlatmayın" demiş.

Bloomberg, şirketin bir iç güvenlik ekibi tarafından sunulan ve sistemin genel kullanıma hazır olmadığını söyleyen bir risk değerlendirmesini bile "geçersiz kıldığını" söylüyor. Tüm bunlara karşın Google, yine de Mart ayında "deneysel" botun erken erişimini kullanıcılara açtı.

Görünüşe göre Google, Microsoft ve OpenAI gibi rakiplerine ayak uydurmak için etik kaygıları bir kenara bırakmakta beis görmemiş. Şirket sık sık yapay zeka alanındaki güvenlik ve etik çalışmalarını öne çıkarıyor ancak Bard hamlesi pek de etik değil gibi.