Google'ın, yeni Chrome logosu için çok daha çılgın fikirleri tartıştığını biliyor muydunuz?

Google'ın yeni Chrome logosunu tasarlarken çok daha çılgın fikirleri tartıştığını biliyor muydunuz?

Chrome logosu, çok daha farklı olabilirmiş

Google, 2014'ten bu yana ilk kez Chrome logosunu bu yılın başlarında değiştirdi. Yeni Chrome logosu, gölge eksikliği, biraz farklı oranlar ve daha parlak renkler ile öncekine göre bazı küçük farklılıklara sahip. Çoğu Chrome kullanıcısı, Chrome 100'deki bu değişikliği fark etmemiş bile olabilir. Ama şimdi bu logonun, Google'ın masasındaki tek seçenek olmadığı ortaya çıktı. Google, logoda karar kılmadan önce çok daha radikal tasarımlar üzerinde durmuş.

Çarpıcı seçeneklerden bazıları, Chrome logosu için tamamen farklı şekiller veya renkleri beyaz kenarlıklarla ayırmayı içeriyordu. Google görsel tasarımcısı Thomas MessengerKeşif aşamasında her türlü fikri denedik; daha yumuşak köşeler, farklı geometriler, renkleri beyazla ayırıp ayırmamak," diyor ve devam ediyor: "Ayrıca son 12 yıldır kullandığımız genel şeklin dışına çıkan seçenekleri de denedik."

Fikirlerden biri, Chrome logosunun Mozilla'nın Firefox logosundan daha fazla görünecek şekilde daha yanık turuncu bir görünüme geçmesini içeriyordu. Ancak sonuç olarak Google, Chrome logosunun artık çok iyi tanınan dört rengini yerinde tutan ince bir yeniden tasarımla güvenli bir seçeneği tercih etti. Messenger, "Dört Google renginin ve dairesel kompozisyonun ne kadar iyi tanındığını biliyorduk, bu yüzden bundan çok fazla sapmamaya karar verdik" diyor.

2014'teki 3 boyutlu Chrome simgesinin geri dönüp dönmeyeceğini merak ediyorsanız, Google bunun ihtimal dışı olmadığını söylüyor. Google kullanıcı deneyimi etkileşim tasarımcısı Elvin Hu, "Asla asla demeyin" diyor ve ekliyor: "Özel uygulama simgelerini araştırdık ve her platformun bunun için farklı destek seviyelerine sahip olduğunu gördük. Belki bir gün onu destekleyen platformlarda bir seçenek olarak geri getireceğiz.