Google Chrome'un Windows 7 ve Windows 8.1 macerası, beklenenden erken bitebilir

Halen Windows 7 ve Windows 8.1 kullananların ne zamana kadar Chrome desteği alabileceği, bir Google destek sayfasında ortaya çıktı.

Google Chrome'un Windows 7 ve Windows 8.1 macerası sona geldi

Google, Windows 7 ve Windows 8.1 için Chrome'un desteklenen son sürümünü önümüzdeki yıl içerisinde yayınlayacak. Bir Google destek sayfasına göre Google, 7 Şubat 2023'te piyasaya sürülmesi planlanan Chrome 110 ile birlikte iki eski Microsoft işletim sistemini desteklemeyi bırakacak.

Bu durum, düşündüğünüzden daha büyük bir mesele olabilir. Windows 7'nin ilk olarak 2009'da piyasaya sürülmesine ve Microsoft'un resmi olarak 2020'de desteğini sonlandırmasına rağmen, veriler işletim sisteminin halen birçok cihazda çalıştığını gösteriyor. Bu sayının en az 100 milyon PC olduğu tahmin ediliyor. Bu, birçok insanın yakında hem desteklenmeyen bir işletim sistemi hem de desteklenmeyen bir web tarayıcısı olabileceği anlamına geliyor ve bu da önemli bir güvenlik riski anlamını taşıyor.

Chrome, sürüm 110'dan sonra da bu iki işletim sisteminde çalışmaya devam edecek, ancak destek sayfasına göre Windows 7 veya Windows 8'de herhangi bir güncelleme almayacak. Başka bir deyişle Windows 7 ve 8.1 kullanıcılarının göreceği son sürüm 110 olacak.

Halen bu eski işletim sistemlerinden birini kullanıyorsanız, 7 Şubat 2023 tarihine kadar yeni bir sürüme geçmenizi şiddetle öneririz. Bu şekilde, işletim sisteminiz için güvenlik güncellemelerini alabilecek ve en son Chrome özelliklerinden ve güvenlik iyileştirmelerinden de yararlanabileceksiniz.