Google+'da neler oluyor?

"Hayalet kasaba" denilen Google+ için işler tersine mi dönüyor? Google'a göre "evet!"

Google+'da neler oluyor?

Facebook ve Twitter'ın ardından ortaya çıkan Google+, her ne kadar iyi bir çıkış yapamayıp başlangıçta Google çalışanları tarafından bile kullanılmadığı haberleri ile sarsılmış olsa da, işler tersine dönüyor olabilir.

Bundan 18 ay önce hayata merhaba diyen sosyal paylaşım sitesi Google+, günümüze kadar geçen sürede içerisine girdiği yarışın ne kadar ciddi olduğunu çok iyi anladı ve düzenli olarak kendisini güncelledi. Yine de toplam kullanıcı sayısı hakkında birçok spekülasyona hedef olmaktan kurtulamayan site, Google'ın resmi blogundan yapılan bir açıklama ile 135 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olduğunu beyan etti.

Açıklamada tam olarak şu şekilde bir tespit bulunuyor; "Google+ günümüzde en hızlı büyüyen sosyal ağ. Bugün 500 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Google, bu rakamın 235 milyonundan fazlasını Google Play, Gmail ve diğer arama sistemleri üzerinde barındırıyor. 135 milyondan fazla aktif kullanıcı ise Google+ üzerinde paylaşımlarını sürdürüyor."

Yapılan açıklamadaki 135 milyon kullanıcı tespitinde en çok dikkat edilmesi gereken nokta, bu rakamın diğer servisler üzerinden Google+'a bağlanan kullanıcıları değil, direkt olarak site üzerinden bağlanan kullanıcı rakamına işaret ediyor olması.

Okuyucu Yorumları