Google'dan sonra, şimdi de Microsoft...

Google'ın Reader gibi hizmetlerini sonlandırmasının ardından, bir "son" haberi de Microsoft'tan...

Şimdi de Microsoft...

Yazılım devi, IT profesyonellerine yönelik hizmetler içeren ücretli üyelik esaslı TechNet'e bundan böyle yeni abone kabul edilmeyeceğini açıkladı. Senelik 199 ve 599 dolarlık iki ayrı paket halinde satılan TechNet üyeliği, Microsoft'un hemen hemen tüm yeni yazılım ürün ve servislerini test imkanı veriyordu.

Şirket, Technet'le ilgili gelişmeyi duyurduğu açıklamasında son yıllarda gözlemlenen, ücretsiz servislere meyilli kullanıcı eğilimlerini göz önüne aldıklarını ifade ederken, TechNet forumlarının varlığını sürdüreceği sadece ücretli üyeliğe 31 Ağustos itibarı ile son verileceğine değindi.

Yeni yazılımları test etmek isteyenler için TechNet Evaluation Center adı altında ücretsiz deneme sürümleri sağlamaya devam edeceğini açıklayan Microsoft, deneme süresini 90 – 180 gün ile sınırlayacak.

1998 yılından beri yazılım geliştiricileri ve IT profesyonelleri için önemli bir işlevi, makul bir ücret karşılığında üstlenen TechNet'e benzer bir servis olan Microsoft Developer Network'e (MSDN) üyelik ise senelik 699 dolardan başlayıp 13,400 dolara kadar çıkıyor.

Okuyucu Yorumları