Google'dan yeni test aracı: Octane

Google, yayınladığı yeni araç ile tarayıcınızın aslında ne kadar hızlı olduğunu görmenizi sağlıyor!

Tarayıcınız ne kadar hızlı?

Web sayfalarındaki etkileşimin hızlı olması gerektiğine inanan ve buna oldukça önem veren Google, JavaScript tabanlı yeni bir web tarayıcısı testi olan Octane'ı kullanıma sundu.

Google, şu an piyasadaki JavaScript testlerinin çoğunun yapay testler çalıştırdığını ve belirli JavaScript işlevlerine odaklandığını söylüyor. Google ürün müdürü Stefano Cazzulani, bir blog gönderisinde Octane'ın "bu geleneği bozduğunu ve önceki V8 Benchmark Suite'i 5 yeni hız testi ile genişlettiğini" söylüyor. Cazzulani, yeni testlerin iyi bilinen Web uygulamalarından ve kitaplıklarından oluşturulduğuna değiniyor.

Google'ın web tabanlı uygulamalarının büyük bölümü JavaScript'e dayanıyor. Dolayısıyla şirketin web tarayıcılarının ve özellikle kendi tarayıcısı Chrome'un JavaScript performansına önem vermesi anlaşılabilir bir durum.

Cazzulani, Octane'daki yüksek puanların direkt olarak daha iyi bir web uygulaması performansı anlamına geleceğini iddia ediyor. Çoğunlukla performans açısından aç olan oyunlara dayanan testler arasında Box2DWeb, Mandreel, PDF.js, GB Emulator ve CodeLoad bulunuyor.

Octane hız testine http://octane-benchmark.googlecode.com/svn/latest/index.html adresinden ulaşmak mümkün.

Okuyucu Yorumları