Google, Daydream API sunumunu yaptı

Google'ın VR platformu Daydream için önemli bir noktadan daha geçildİ!

Google'ın güçlü VR adımları!

Google'ın Daydream ürünü, Google I/O tanıtımından beri daha önceki Cardboard sistemine göre çok daha büyük hedefleri olan bir akıllı telefon merkezli VR yazılımı platformu gibi gözükmekteydi. Ağustos ayında bir Bloomberg makalesinin cihazın yayımlanmaya neredeyse hazır olduğunu belirtmesinin ardından da bu cihaz için geri sayıma başlanmıştı. Güz mevsiminde ilk Daydream telefonlarının ortaya çıkması beklenirken de Daydream'i destekleyen Google'ın VR SDK version 1.0 yazılımı resmi olarak beta testini terk etti ve geliştirici sitesinde indirilebilir duruma geçiş yaptı.

Eğer uygulamanızı yayım gününde sunmak istiyorsanız, Daydream Access Program'a başvurmanız gerekmekte. Görülene göre Google, platform başladığı sırada nelerin indirilebilir olacağını dikkatli bir şekilde kontrol etmekte. VR SDK hem Cardboard API'yi hem de daha karmaşık olan Daydream'i desteklemekte. Google, Unity ve Unreal ile de ortaklık kurarak doğal katılımları desteklemeye çalışmakta.

İlk Daydream telefonlar sunulmadan önce programcıların testlerini nasıl uygulayacakları ise ayrı bir düşünce alanı. Google şu anda SDK'yi desteklediğini onayladığı tek telefon Nexus 6P ve bu telefon da mükemmel bir çözüm değil. Geliştirici araçları yüklemesinde belirtilene göre cihaz çok ısınabiliyor ve "kısa bir süre kullanımının ardından CPU ve GPU performansını ısınarak zorluyor."

Okuyucu Yorumları