Google Earth için küçük ipuçları

Google'ın popüler hizmeti Google Earth'den ve Maps'ten nasıl daha iyi yararlanabilirsiniz?

Google Earth ipuçları

Google Earth sayesinde sanal bir dünya turu yapmak mümkün. Tatil öncesinde gideceğimiz yeri keşfetmek, nereden nereye, nasıl ulaşacağımızı görmek için de vazgeçilmez bir araç.

Bütün dünyayı kapsamasına karşın, bazen güvenlik sebebiyle, bazen de önem açısından dünyanın her yeri aynı detayda bulunmuyor. En detaylı haritalar ABD'ye ait ve biz de buradan örnekleri bir araya getirdik.

Google Earth'de Street View'ı layers kısmının altından açabilirsiniz. Harita üzerinde küçük kamera ikonları GSV görüntüsü olan yerleri gösterir.

Rotalar ve panoramalar

Rotalar ve panoramalar
Bazı rotalar katman olarak işaretlidir

Bir kamera ikonuna sol tıkladığınızda ekrana adres bilgileri gibi detaylar gelir.

Bazı özel mekanlar ise işaretlenmiştir ve bunlar bir bölge de olabilirler, layer'da rota olarak işaretlenmiş de olabilirler. İmleci üzerinde tutunca pusula ikonu çıktıysa işaretlenmiş demektir.

Bazı rotalar katman olarak işaretlidir

Önemli yerlere daha yakından bakmak isterseniz Street View'ın 360 derece panorama bakışından yararlanabilirsiniz. Ancak burada sola, sağa kaydırıp tam olarak bakmak istediğiniz kısmı bir türlü tutturamayabilirsiniz. Bunun önüne geçmek için imleci Street View ekranının sağ üst köşesindeki okların üzerine götürün.

Mesaje ölçümü

Mesaje ölçümü
Mesafeleri ölçmek çok kolay

İki yer arasındaki mesafeyi öçmek isterseniz bir cetvel ie ölçebilirsiniz. Bunun için Ruler seçeneğini seçerek iki Street View ikonunu birleştirmeniz yeterlidir.

Mesafeleri ölçmek çok kolay

Layers kısmına girerseniz aslında Google Earth üzerinde görünenden çok daha fazlası olduğunu görebilirsiniz.

3D binalardan hava durumuna kadar ne isterseniz ekleyebilir, görüşü kolaylaştırmak için ne kadar transparan hale getireceğinizi seçebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları