Google Galaxy S4 hakkında bilmeniz gerekenler

Google etkinliğinin belki de en büyük sürprizi olan "Google Galaxy S4"ün normal S4'ten ne farkı var?

"Saf" Galaxy S4'ün farkı ne?

Google I/O konferansında tanıtılan yeni müzik hizmeti, yeni Google Maps ve oyun hizmetlerinin yanında en büyük sürprizlerden biri, Samsung Galaxy S4'ün yeni bir sürümü oldu.

Galaxy S4, dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemi Android'i benimsemiş olsa da, üzerinde birçok ek yazılım ve Samsung'a özel bir arayüz bulunuyor. Android'in "stok" halini sevenleri düşünen Google ise Android 4.2'nin "saf" sürümüyle çalışan bir Galaxy S4 sunacağını açıkladı.

Galaxy S4'e eklenen ek işlevlerin telefon deneyiminizi birkaç basamak birden ileriye taşıdığından şüphe yok. Ancak bu ek işlevlerden bazıları, istendiği gibi çalışmıyor ve işlevlerin çokluğu bazı kullanıcıların canını sıkabiliyor. Google'ın Nexus ceplerindekine benzer bir deneyim sunacak olan Galaxy S4'in bu özel sürümünde Akıllı Kaydırma (Smart Scroll) ve Temassız Kontrol (Air Gestures) gibi işlevler bulunmayacak.

Bunlara ek olarak Google'ın Galaxy S4'ü, tamamen kilidi açılmış bir önyükleme yükleyicisine (bootloader) sahip olacak. Bu sayede Android'i modifiye etmeyi sevenler ve geliştiriciler, onu rahatça ve özgürce özelleştirebilecekler. Daha önemlisi ise Android'in yeni sürümleri, Google Galaxy S4'e çok daha çabuk ulaşacak.

Google'ın tanıtımda anlattıkları dışında Google Galaxy S4'ün orijinal Galaxy S4 ile aynı donanımlara sahip olduğu biliniyor. Google Galaxy S4, cihazın dört çekirdekli sürümünü (i9505) esas alacak. Sekiz çekirdekli Exynos Octa'nın "saf" bir sürümünün olup olmayacağı konusunda henüz bir bilgi yok. 26 Haziran'dan itibaren ABD'de satılmaya başlanacak Google Galaxy S4'ün Türkiye'ye gelip gelmeyeceği belli değil.

Okuyucu Yorumları