Google'dan Linux'a Drive müjdesi!

Google'ın Linux kullanıcılarına 3 yıl önce verdiği söz, görünüşe göre nihayet gerçek oluyor!

Google'dan Linux müjdesi!

Google yaklaşık olarak üç yıl önce, bulut depolama servisi Drive için Linux desteği üzerinde çalıştığını ve kullanıcıların biraz daha sabırlı olmalarını istemişti. Ancak bu söze ve yıllar içerisinde tekrarlanan diğer sözlere rağmen, Linux için Google Drive halen yayınlanmış değil. Eğer siz de Google'ın istediği zamanı sabrederek geçiren bir Linux kullanıcısıysanız, şu anda patlama noktasına oldukça yakın olmalısınız.

Neyse ki yeni ortaya çıkan bazı kanıtlara göre, Google Drive'ın Linux için yayınlanmasına çok az bir süre kalmış olabilir. Bu kanıtlar, Ubuntu üzerinde çalışmakta olan Drive'ın internette ortaya çıkan ekran görüntüleri. Üstelik bu görüntüler, herhangi bir sitede de yayınlanmış değil. Görüntüler, doğrudan Google tarafından "sızdırıldı."

Linux blogu Web Upd8, bu ekran görüntülerini, Mac için Google Drive yükleyicisinin derinliklerine gömülmüş bir halde buldu. Mac için olan yükleme dosyasını indirirseniz, DMG dosyasına ulaşarak görüntüleri kendiniz de bulabilirsiniz.

Bu görüntü dosyaları setup_taskbar_lin.png ve setup_drive_folder_lin.png olarak adlandırılmış. Görüntüler, ilk olarak Mac için Google Drive'ın 30 Kasım 2014 tarihinde yayınlanan 1.18.7821.2489 sürümünde ortaya çıktı.

Bu durum, Linux için Google Drive çalışmasının sürdüğünü göstermekte. Eğer Linux üzerinde Google Drive'ı kullanmak için sabredemiyorsanız da, sistemi bugün kullanmaya başlamanızın bir yolu var. "Drive" isimli konsol aracı, konsol ve komutları kullanarak Google Drive'a dosya göndermenizi veya Drive'dan dosya almanızı sağlıyor. Bir Türk yazılım geliştirici olan Burcu Doğan tarafından, Google Drive takımında çalıştığı sırada geliştirilmiş olan bu araç, tahminen resmi araca en yakın seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Ancak pek çok kullanıcı bu araçtan pek memnun kalmayabilir. Sonuç olarak çoğumuz, kolay kullanılan grafik arayüzü ve arka planda gerçekleşen otomatik eşleşmeyi aramaktayız ve bu araç, bunları sunmuyor.

Okuyucu Yorumları