Google Maps, Windows Phone'a yok!

Eğer Windows Phone 8'li bir cep alacaksanız; Google'ın bu hizmetine (şimdilik) veda edin!

Windows'a (şimdilik) yok!

Bazı Windows Phone kullanıcıları, Cuma gününden bu yana Google Maps web sitesine girememekten şikayetçiler. Ancak halen devam ettiği gözlenen durumun nedeni, sadece Google'ın rakibini engellemek istemesi değil.

Windows Phone ile gelen Internet Explorer'ın, Maps'in çalışması için ihtiyaç duyduğu WebKit'i en başından beri resmi olarak desteklemediği biliniyor. Bu elbette Google'ın Windows Phone'da Maps'i bilerek engellemediği anlamına gelmiyor. Ancak şirketin sadece desteklenmeyen cihazların Google Maps'i açmasına izin veren bir hatayı gidermiş olması da mümkün. Windows Phone cihazlarında maps.google.com adresine giden kullanıcılar, şu an Google'ın ana sayfasına yönlendiriliyorlar.

Windows Phone kullanıcıları kendi harita uygulamalarına sahipler, ancak yine de Google Maps gibi bir hizmete erişememek önemli bir eksiklik.

Windows Phone için uygulama geliştirmeyi pek tercih etmeyen Google'ın, yine de IE üzerinden Maps'e erişim sağlamak için çalışmalar yaptığı resmi olarak açıklanmış durumda. Yani WP8 kullanıcıları, Google testlerini bitirince tekrar IE üzerinden Masp'e ulaşabilecek gibi görünüyor.

Geçtiğimiz günlerde şirketin Microsoft'un bir YouTube uygulaması geliştirmesine engel olduğu iddia edilmişti. Bununla birlikte Google, iOS'a bu kadar acımasızca davranmıyor; iOS'da kullanılabilen birçok Google hizmeti var.

Okuyucu Yorumları