Google Play'e deneme sürümleri geliyor!

Google Play'de daha fazla ürün satmak isteyen Google, bu amacına ulaşmak için bakın ne yapacak...

Google Play'de yeni dönem!

Google, Android uygulamaları sattığı Play mağazasındaki satışları arttırmak için yeni bir yöntem uygulama kararı aldı. Buna göre kullanıcılar satın almak istediği uygulamanın demo, yani deneme sürümünü indirip kullanabilecek. Böylece kullanıcılar deneme sürümünü beğendiği yazılım için satın alma kararını daha kolay verebilecekler.

Mevcut düzende kullanıcılar uygulamaları satın aldıktan sonra kısa süre içinde vazgeçebiliyor ve ödemelerini geri alabiliyorlar. Ancak bu sistem çoğu kullanıcıyı tedirgin edebiliyor zira kredi kartına geri ödeme meselesinde sorun çıkmasından endişe edilebiliyor veya kullanıcılar deneme amacıyla her uygulamayı tam olarak indirdiklerinde 3G veri kotalarını boş yere harcamaktan çekiniyorlar. Dolayısıyla uygulamaları denemekten çekiniyorlar.

Google şimdi yeni düzenlemeyle, uygulamaların düşük boyutlu ve ücretsiz deneme sürümlerini yayınlayarak kullanıcıları mutlu etmeyi ve dolayısıyla satışları da arttırmayı planlıyor. Şu anda bazı uygulamaların zaten var olan "lite" ya da "free" sürümleri, çok yakında tüm uygulamalarda görebileceğiz. Ancak uygulamanın ne zaman başlayacağı ve hangi hızla yayılacağı şimdilik bilinmiyor.

Okuyucu Yorumları