Google, Troll Savaşını Sürdürüyor!

Google'ın interneti güvenli ve sakin bir yer yapma çabasından vazgeçmeye niyeti yok!

Google, troll savaşını sürdürüyor!

Geçtiğimiz birkaç haftadır Google, interneti daha güvenli bir yer haline getirme çabasını arttırmaktaydı. Birkaç gün önce firma, Birleşik Krallık'taki korsanlığı güçlendiren arama sonuçlarının derecesini düşüreceğini duyurmuştu. Şimdi de Google, Jigsaw ile ortaklık kurarak makine öğrenimini kullanan bir "erken evre teknolojisi" aracılığı ile internet üzerindeki "trollleri" ile mücadele edecek.

Google, çeşitli forumların yöneticilerinin sitelerdeki yorum bölümünü yönetmeyi oldukça zor bulduğunu belirtmekte. Hatta pek çok haber sitesi, "bol miktarda para, iş ve zaman" harcamaktan kaçınmak adına yorum sistemini tamamen kapatmış durumdalar.

Google, zararlı yorumların ve trollemelerin internet üzerindeki okuyucuları da etkilediğinin altını çizmekte. Firma tarafından alıntılanan bir rapora göre Amerikalıların %72'si internet üzerinde tacize şahit olmuş durumdalar ve yarısından fazlası taciz kurbanı olmuş durumda.

Bu problem ile mücadele etmek için de Google, yeni bir proje olan "Perspective"i Jigsaw ortaklığı ile duyurmuş durumda. Firma, Perspective'i tanıtırken, bu sistemin yorumları kontrol ederek, insanların rahatsız edici olduğunu söyledikleri yorumlar ile benzerliğini karşılaştırdığını söylemekte. Firmanın söylediğine göre Perspective, hangi yorumların rahatsız edici olduğunu öğrenmek için insanlar tarafından işaretlenen binlerce farklı yorumu incelemiş durumda ve ne zaman yeni bir potansiyel olarak rahatsız edici yeni bir yorum bulursa veya insanlar tarafından yardım alırsa, gelecekteki karşılaşacağı yorumları derecelendirmede de o kadar iyi hale geliyor.

Firma, yayımcıların Perspective'den faydalanmak için bir API'yi kullanabileceğini belirtmekte. Bu da yöneticiler için daha genel bir prosedür sunarken, yayımcıların da okuyucuların, yazılan şeylere etkisini belirtmelerine yardımcı olacak.

Ayrıca Google, test için bazı yayımcılarla beraber çalışmaya başladığını da söylerken, Perspective'in makine öğrenimi üzerine kurulmuş bir proje olduğunu ve zaman içerisinde gelişeceğini belirtmekte...

Okuyucu Yorumları