Google'dan mobil interneti hızlandırma planı!

Google, mobil web sayfalarının daha hızlı yüklenmesi için düğmeye bastı ve AMP'yi ortaya çıkardı!

Google'dan hızlanma planı!

Google, mobil cihazlarda yavaş yüklenen siteleri hızlandırma konusuna bir kez daha eğiliyor. Firmanın yeni duyurduğu "Accelerated Mobile Pages (AMP)" projesi, geniş bir cihaz yelpazesini destekleyecek ve web siteleriyle ortaklık kurularak sitelerin daha çabuk açılması sağlanacak.

Sitelerin "anında" açılabilmesi için Google, yeni AMP HTML formatını geliştirmiş bulunuyor. Web sayfası yöneticilerinin kullanabildiği bu format, Google'a göre herkes tarafından kullanılabiliyor. Projeye kaydolan siteler arasındaysa Twitter, Pinterest, Wordpress ve LinkedIn var. Google'dan David Besbris, "Video, animasyon ve grafikler gibi zengin içeriklere sahip sitelerin akıllı reklamlarla çalışıp, anında yüklenmesini istiyoruz" diyor.

Google'ın AMP HTML formatını kullanan mobil siteleri arama sonuçlarında üste taşıyıp taşımayacağı şimdilik bilinmiyor, ancak geliştiriciler onu şu an ücretsiz olarak kullanabiliyorlar. Format, resim, video ve tabi ki farklı reklam biçimlerini destekliyor. Değişiklik, biz kullanıcılar için telefonlarda hızlı açılan, hantal reklamların sitenin yüklenmesini yavaşlatmadığı bir deneyim anlamına geliyor.

Elbette Google'ın bu alanda benzer girişimler olan Facebook Instant Articles işlevini ve iOS 9'daki reklam engelleme desteğini geçmesi gerekiyor.

Okuyucu Yorumları