Google’dan hediye: İnternet devi, özel bir tilt oyunu yayınlandı

Google, şirketin favori programlama araçlarını sergilemek için Google I/O konferansından önce özel bir tilt oyunu yayınladı.

Google’dan hediye: Özel bir tilt oyunu yayınlandı

Google’ın tanıttığı Tilt oyunu, geliştiricilerin Google'ın Android, Apple'ın iOS ve web üzerinde çalışacak yazılımlar yazmasına yardımcı olmak için tasarlanmış olan Flutter ile hazırlamış ve herhangi bir web tarayıcısı ile oynanabiliyor.

Android'de ise ana ekranınıza bir uygulama olarak yüklemek isteyip istemediğinizi soruyor. Bu, Google'ın web uygulamaları ile yerel olarak iOS veya Android'de çalışan yerel akıllı telefon uygulamaları arasındaki sınırları kaldırma çabasını gösteriyor. Google geliştiricileri Salı günkü bir blog yazısında, oyunun ayrıca oyun geliştirmeyi hızlandırmak için tasarlanmış Flame adlı bir oyun motorunu kullandığını açıkladı.

Arayüz farklılıkları nedeniyle platformlar arası programlama zor olabilir, ancak bu tilt oyununda görüldüğü gibi, programlama altyapısı bu engelleri ortadan kaldırmayı hedefliyor. Bir masaüstü tarayıcısında vuran kolları çalıştırmak için sağ ve sol ok tuşları kullanılıyor. Telefonlarda ekranın sol ve sağ taraflarına dokunmak gerekiyor.

Oyunu bu adresten oynamanız mümkün.