Google'dan yeni akıllı beyaz tahta Jamboard!

Google'ın en son yeniliği Jamboard, Microsoft'un büyük önem verdiği bu cihazına ciddi bir alternatif olacak!

Google'dan bir cihaz daha!

Google, bu sene tanıttığı Pixel telefonlar, router sistemi, ev asistanı ve Chromecast ile yetinmedi ve yeni beyaz tahtasını ortaya çıkardı. Microsoft'un en son ofis verimliliği ürünü Surface Hub'a ciddi rakip olması beklenen Jamboard, 55 inç'lik 4K çözünürlüklü bir akıllı ekran.

16'ya kadar uyumlu cihazın bağlanabildiği akıllı ekran, bağlı cihazlar yoluyla çizim göndermeye, yapışkan notlar, hatırlatıcılar ve hatta web bağlantıları oluşturmaya izin veriyor. Yüksek çözünürlüklü tahtaya normal bir tahtaya yazar gibi kolayca yazabiliyorsunuz. Bunu şarja veya eşleştirmeye ihtiyaç duymadan özel kalemle yapabiliyorsunuz (Wacom grafik tabletlerde olduğu gibi). G Suite ile çalışabilen Jamboard, bulut bağlantısı sayesinde çalışmalarınızı Google Drive'a saklayabiliyor ve hatta üzerindeki HD kamera ve mikrofon sayesinde uzaktan katılıma izin veriyor.

Google'dan yeni akıllı beyaz tahta Jamboard!

2017'de piyasaya sürülmesi planlanan Jamboard, yaratıcı veya ortak çalışma ihtiyacı duyan departmanların vazgeçilmezi olabilir. Ancak cihaz şirketlere pek ucuza mal olmayacak gibi görüünyor çünkü Google'a göre fiyatı, "6.000 doların altında" olacak. Fiyat oldukça yüksek görünse de Google, bu fiyatın "rekabetçi" olduğunu düşünüyor. Aslında Microsoft'un 8.999 dolarlık standart model Surface Hub'ının fiyatına bakarsak, Google'ın tamamen haksız olduğunu söyleyemeyiz.

Büyük firmalar bir otomobil fiyatına mal olan bu tahtaya yatırım yapmayı önemsiz görebilirler ancak yeni girişiminiz için muhtemelen normal beyaz tahtalarla ve keskin kokulu keçeli kalemlerle yetinmek isteyeceksinizdir.

Okuyucu Yorumları