Google’ın ChatGPT’ye yanıtı ortaya çıktı; Google Bard tanıtıldı

Google, ChatGPT’ye rakip olacak yeni yapay zeka hizmetini resmi olarak duyurdu. İşte, karşınızda Google Bard...

Google’ın ChatGPT’ye cevabı: Google Bard tanıtıldı

Google’ın ChatGPT’ye rakip olacak bir hizmet üzerinde çalıştığı bir süredir biliniyordu. Ve şimdi Google, kendi sohbet robotuyla sahneye çıkmaya hazır gibi görünüyor.

Şirket, "deneysel bir konuşma AI hizmeti" olarak tanımladığı Bard'ı resmi olarak duyurdu. Bard, Google Dil Modeli (LaMDA) tarafından desteklenecek ve belirli bir test kullanıcısı grubu, önümüzdeki haftalarda herkese açık olarak kullanıma sunulmadan önce onu deneyebilecek.

Google CEO'su Sundar Pichai, Bard hakkında şunları söyledi: "Bard, dünyanın engin bilgisi ile büyük dil modellerimizin gücü, zekası ve yaratıcılığını birleştirmeyi amaçlıyor. Yeni, yüksek kaliteli yanıtlar sağlamak için web'deki bilgilerden yararlanıyor."

Google, başlangıçta Bard'ı LaMDA'nın hafif bir model sürümüyle piyasaya sürecek. Bu model çok daha az bilgi işlem gücü gerektiriyor ve bu da Google'ın tam modele göre daha fazla kullanıcıya ulaşabilmesine olanak tanıyacak. Böylece daha fazla kullanıcının geri bildirim sağlayabileceği düşünülüyor.

Pichai, Bard’ın internet deneyimimizi nasıl değiştireceğini ise şu sözlerle anlatıyor: “En heyecan verici fırsatlardan biri, yapay zekanın bilgi anlayışımızı nasıl derinleştirebileceği ve bunu nasıl daha verimli bir şekilde faydalı bilgiye dönüştürebileceğidir. Yapay zeka, insanların aradıkları şeyin özüne inmelerini ve işleri halletmelerini kolaylaştırır. İnsanlar genellikle "bir piyanonun kaç tuşu vardır?" gibi hızlı olgusal yanıtlar için Google’a başvurmayı düşünürler. Ancak giderek daha fazla insan daha derin bilgiler için Google'a yöneliyor. Örneğin, "piyano mu yoksa gitar mı öğrenmek daha kolay ve her birinin ne kadar pratik yapması gerekiyor?" Bunun gibi bir konu hakkında bilgi edinmek, gerçekten neyi bilmeniz gerektiğini anlamak için çok çaba gerektirebilir ve insanlar genellikle çok çeşitli fikirleri veya bakış açılarını keşfetmek ister. Bard da işte bunu sunacak.

Yakın gelecekte Google, bunun gibi karmaşık sorgulara anlaşılabilir yanıtlar sunmak için Arama'da yapay zeka destekli özellikler sunacak. Pichai, "yakında" dışında belirli bir yayın zamanlaması paylaşmadı, ancak Arama'daki yeni yapay zeka özellikleri şöyle görünecek: