Google'dan yapay zeka destekli yepyeni bir arama motoru ve "Magi" geliyor

Google'ın yapay zeka yarışında geri kalmak istemediğini gösteren iki dev adım: Yepyeni bir arama motoru ve mevcut arama motoru için "Magi" güncellemesi.

Google'dan yepyeni bir arama motoru ve "Magi" geliyor

Rakipsiz olmaya alışan Google, artık Microsoft ve OpenAI’nin yapay zeka rekabetiyle karşı karşıya kalmak zorunda. Son gelen haberler, Samsung'un cihazlarında varsayılan arama motoru olarak Google'dan vazgeçip Microsoft Bing'e dönebileceği yönünde ve bu ihtimal bile, Google'ı "panik havasına" sokmuş olduğu söyleniyor.

Tabii ki Google da sadece panik yaparak yerinde oturmuyor. İnternet devinin, yapay zeka destekli “tamamen yeni” bir arama motoru oluşturmak için çalıştığı bildiriliyor.

The New York Times’ın bildirdiğine göre şirket, çok daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sunma amacıyla ondan ne istediğinizi tahmin etmeye çalışacak bir arama hizmeti oluşturma çabalarını başlattı. Bu projenin net bir zaman programı olmadığı belirtiliyor. Ancak Google'ın aynı zamanda mevcut arama motoru için “Magi” kod adı altında yeni AI özellikleri geliştirdiği de belirtiliyor.

Google'ın geliştirmekte olduğu özellikler arasında, yazılım mühendisliği sorularını yanıtlayabilen ve kod parçacıkları oluşturabilen bir sohbet robotu yer alıyor. Ayrıca şirket, insanların bir sohbet robotu konuşması yoluyla müzik aramasına olanak tanıyan bir özellik de denedi. The Times’ın bildirdiğine göre şirket, yeniden tasarım için 160’tan fazla çalışanı görevlendirdi.

Chrome'e Searchalong geliyor

Geliştirme aşamalarında olan diğer yeni yetenekler arasında “Searchalong” adlı bir Chrome özelliği bulunuyor. Bu özellik, bağlamsal bilgiler sunmak için sohbet robotunun okuduğunuz web sayfasını taramasına imkan tanıyor. Örneğin, tatiliniz sırasında konaklayacak bir yer arıyorsanız, sohbet robotundan planlanan konaklama yerinizin yakınında ne göreceğinizi ve neler yapabileceğinizi size söylemesini isteyebilirsiniz. Diğer deneysel özelliklerin arasındaki “GIFI” ve “Tivoli Tutor”, kullanıcıların Google Görsel Arama'dan resimler oluşturmasını ve yeni bir dil öğrenmek için bir sohbet robotuyla sohbet etmesini istemesini sağlıyor. Bunların çoğunun, Google'ın geçmişte tanıtımını yaptığı veya Duolingo gibi diğer platformlarda var olan özellikler olduğunu belirtmekte fayda olabilir. Örneğin, görüntü oluşturma yeteneği zaten Slights’ta bulunuyor.

Google'ın yeni özelliklerden önce önümüzdeki ay Magi'yi duyurmayı planladığı bildiriliyor. Bu yüzden projenin I/O 2023’te görüneceği tahmin edilebilir. Yıl sonunda 30 milyon kullanıcıya genişletmesi planlanan Magi, öncelikle ABD'de bir milyon kişiye sunulacak.