Görev Zamanlayıcı ile işleri otomatikleştirin

Windows altında pek çok işi, bu güçlü araç sayesinde otomatik hale getirmeniz mümkün!

Windows'u otomatikleştirin!

Windows 8.1, modern bir görünüme sahip olsa da bazı kullanıcıların bilmediği bir dizi eski araçla geliyor. Bunlardan biri olan Görev Zamanlayıcı, farklı görevleri ek yazılıma ihtiyaç duymadan otomatikleştirmenize izin veriyor.

Denetim Masası'nda Sistem ve Güvenlik > Yönetimsel Araçlar altında bulunan aracı ilk çalıştırdığınızda, karşınıza çıkan görev listesi sizi şaşırtabilir. Görev Zamanlayıcı'yı daha önce kullanmamış olsanız da diğer yazılımlar ve Windows'un kendisi, araç yoluyla antivirüs taramalarını, bakım, güncelleme gibi işleri otomatik hale getirmek için bu araçtan faydalanabiliyor.

Girdilerden herhangi birini silmek istediğinizde, soldan Görev Zamanlayıcı Kitaplığı'na tıklayın ve sözkonusu görevi listeden bulup seçin. Son olarak menüden Sil'e tıklayın. Görevleri yalnızca ne yaptığınızı biliyorsanız silin, aksi halde yazılımlarınız düzgün işlemeyebilir.

Görev oluşturma

Görev oluşturma işi, aslında oldukça eğlenceli. Tüm detaylarıyla yeni bir görev oluşturmak için sağ sütundan Görev Oluştur seçeneğine tıklayın. Şimdi ekrana gelen pencerede tetikleyicileri ve eylemleri ayarlayın.

Görev Zamanlayıcı ile işleri otomatikleştirin

Aracı kullanarak belirli bir programı, belirli bir zamanda çalıştırabilir, bir temizlik aracının her akşam başlatılmasını sağlayabilir, görevlerin sadece bilgisayar boştayken devreye girmesini sağlayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları