HBO Max Nedir? Hangi Diziler Var? Türkiye'de Yayın Hayatına Başlıyor

Uzun süredir Türkiye'de de yayına başlayacağı konuşulan HBO Max, RTÜK'ten lisans aldı... WarnerMedia tarafından hizmete sunulan abonelik tabanlı video hizmeti HBO Max Türkiye'de yayına başlıyor. Peki, HBO Max nedir? Hangi diziler var? Kısaca bakalım...

HBO Max Türkiye'de Yayın Hayatına Başlıyor

İnternet yayın platformu HBO Max'in Türkiye'de yayın hakkı için yaptığı lisans başvurusu onaylandı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin twitter'dan şu mesajı paylaştı:

Ülkemizin yasalarına uyan,toplumsal değerlerimize saygı gösteren her kuruluşa desteğimiz dün olduğu gibi bugün de devam ediyor. Global bir marka olan @hbomax isimli internet yayın platformunun ülkemizde yayın hakkı için yaptığı lisans başvurusu onaylanmıştır. Lisansı hayırlı olsun.

HBO MAX NEDİR?

HBO programları dünya çapında 155'ten fazla ülkede satılıyor. HBO, ülkemizde özellikle Game of Thrones serisi ile bilinen bir marka. Şu anda da Game of Thrones'un öncesini anlatan House of Dragons'u yayınlıyor. Ayrıca Chernobyl gibi önemli bir mini seri de HBO'nun ellerinden çıktı.

Peki, HBO Max nedir?

HBO Max; HBO'nun orijinal dizi kitaplığını Warner Bros. Discovery tarafından sağlanan büyük bir gişe rekorları kıran filmler ve TV şovları kataloğuyla birleştiren bir akış hizmeti. Servis ilk olarak 18 Ekim 2018 yılında duyuruldu; 27 Mayıs 2020 tarihinde hizmete başladı.

HBO Max ise kendi sitesinde HBO Max nedir sorusuna şu yanıtı veriyor: Friends, South Park, The Big Bang Theory, Peacemaker, Hacks, Wonder Woman dahil olmak üzere tüm aile için daha fazla film, şov ve Max Originals ile birlikte tüm HBO'yu bir araya getiren 10.000 saatlik premium içeriği içeren WarnerMedia tarafından sunulan bir platformdur.

Hizmet, reklamsız akış için ayda 15 ABD Doları veya reklam destekli akış için ayda 10 ABD Doları tutarında. Halihazırda kablo üzerinden HBO'ya sahip olan çoğu kişi, fazladan ödeme yapmak zorunda kalmadan otomatik olarak HBO Max'e erişiyor.

ABD'de HBO Max'in iki abonelik katmanı var:

  • 'Reklamlı' planı - ayda 9,99 ABD doları veya yılda 99,99 ABD doları

  • 'Reklamsız' plan - ayda 14,99 ABD doları veya yılda 149,99 ABD doları

Çok sayıda hit film ve prestij dizisi yelpazesi, HBO Max'i giderek oyuncuların arttığı akış pazarında güçlü bir rakip haline getiriyor.

HBO Max'in reklam destekli planı, daha pahalı reklamsız planla izlenebilen neredeyse her şeyi içeriyor. Bununla birlikte, daha ucuz plan, çevrimdışı görüntülemek için içerik indirme seçeneğini sunmuyor ve akış, 4K yerine HD kalitesiyle sınırlı. HBO'ya abone olan çoğu kişi, hiçbir ek ücret ödemeden reklamsız HBO Max almaya hak kazanıyor.

HBO Max‘ın Türkiye’de ne zaman yayın hayatına başlayacağı ise henüz açıklanmadı