Her koşulda çekim

Pentax'ın yeni modeli, tatiliniz boyunca yanınızdan ayırmayacağınız bir yol arkadaşı olmaya aday!

Her koşulda çekim!

Kompakt, sağlam, fonksiyonel gövdesi ve yüksek kalitede görüntü üretimiyle dikkat çektiği iddia edilen Pentax K-5 II, K-5'in varisi olmak için tasarlanmış. K serisinin amiral gemisi modeli olarak K-5 II'nin, çeşitli çekim koşulları ve fotografik gereksinimleri karşılayabilmek için yeni geliştirilen, daha geniş pozlama alanında çalışan AF sensörü başta olmak üzere birçok gelişmiş fonksiyona ve kullanıcı dostu özelliğe sahip olduğu belirtiliyor.

K-5 II, yeni geliştirilmiş, yüksek hassasiyete sahip SAFOX X AF modülüne sahip. Işığın zayıf olduğu durumlarda muhteşem performans sergilediği iddia edilen yüksek hassasiyetli AF sensörü sayesinde yeni modül, geniş bir pozlama alanında çalışan AF (-3 EV +18 EV arası) sunuyor. SAFOX X, F5.6'ya ek olarak F2.8 seviyesine dayanan ışık akısında çalışabiliyor. Bu, çok hızlı objektifler kullanırken AF doğruluğunu ciddi miktarda arttırıyor. Güncellenmiş bir AF algoritmasıyla birlikte, önceden belirlenmiş noktadan uzaklaşsa bile komşu odaklama sensörlerinin topladığı uzaklık verilerini değerlendirerek nesneyi otomatik olarak izleyen seçili alan genişletme fonksiyonu gibi kullanışlı özellikleri de içeren olağanüstü bir AF performansı sunduğu belirtiliyor.

K-5 II, yaklaşık 921.000 noktalı, 3.0 inç geniş ve hava boşluksuz LCD ekran ile donatılmış. LCD ekran ve (anti-parlama filmi ile kaplı) ön cam panel arasında kalan benzersiz reçine tabaka, ışığın yansımasını ve dağılmasını önleyerek hayalet görüntülerin oluşmasını engelliyor ve parlaklık kaybını büyük ölçüde azaltıyor. Sertleştirilmiş camın yapılan ön panel, çizilmelere ve aşınmaya karşı dayanıklı olduğu da ekleniyor.

Zor koşullara dayanıklı

Zor koşullara dayanıklı

23,7mm x 15,7mm boyutlarındaki büyük sensörü ve 16,28 etkin megapikseli ile K-5 II'nin son teknoloji CMOS görüntü sensörünün, yüksek hızda görüntü verisi okumayı garanti ettiği belirtiliyor. Yüksek performanslı görüntü sensörü ile güvenilir PRIME (PENTAX Real Image Engine) II görüntü motorunu bir araya getiren K-5 II, standart ayarlarda ISO 100'den ISO 12.800'e veya özel ayarla genişletildiğinde ISO 80'den ISO 51.200'e varan geniş bir hassasiyet alanına sahip. Tüm bu özellikleriyle K-5 II, dijital gürültü içermeyen süper-yüksek çözünürlüklü ve zengin tonlamalı dijital görüntüler sunuyor.

K-5 II, tüm görüntü alanını daha berrak ve net elde etmek ve odaklama hızı, doğruluk ile görüntü kompozisyonunu iyileştirmek için %100 görüş alanı ve yaklaşık 0,92 kat büyütme (sonsuzda 50 mm F1.4 objektif ile) sunan cam penta prizma vizöre sahiptir. Üstelik, manuel odaklama işlemini kolaylaştırmak için Doğal-Parlak-Mat III odaklama ekranı ile donatılmış.

K-5 II'nin dış kaplaması sağlam fakat hafif magnezyum alaşımdan, ana gövdesi ise oldukça sert paslanmaz çelikten yapılmış. Gövdesine eklenen 77 özel yalıtım contası sayesinde toz geçirmez, hava koşullarına ve soğuğa dayanıklı bir yapıya sahip olan fotoğraf makinesini,-10°C soğukluk gibi zorlu açık hava şartlarında bile güvenle kullanabileceği belirtiliyor. K-5II ayrıca, 1/8000 saniyelik üst seviye deklanşör hızı sağlayan ve 100.000 çekime kadar olağanüstü dayanıklılık sunan güvenilir deklanşör birimine de sahip.

K-5 II'nin yüksek hızda seri çekim modu ile maksimum hızda, saniyede 7 kare ile tek bir seferde (JPEG formatında) 30 fotoğrafa kadar kayıt yapmak mümkün. Böylece, sporcular, sahne sanatçıları ya da vahşi yaşam gibi hızlı hareket eden öznelerin görüntülerini net ve canlı biçimde yakalamak daha kolay hale geliyor.

Okuyucu Yorumları