Herkes Microsoft'u suçladı; ama...

Win 8 şikayetlerini konu alan Windows 8 uygulaması buhar oldu. Herkes Microsoft'u suçladı. Ama...

İşin aslı başkaymış!

Henüz birkaç hafta önce Windows Store'da kendisine yer bulan ücretsiz Windows 8 Complaints uygulaması artık yok. Windows 8 kullanıcılarının işletim sistemiyle ilgili şikayetlerini, karşılaştıkları sorunları ve yapılmasını bekledikleri değişiklikleri paylaştığı uygulama, sertifika gerekliliklerine uygun olduğu için Windows Store'da yer bulabilmişti.

Ama nedense uygulama, geçtiğimiz gün online mağazadan buhar olup uçtu. Uygulama tanımında, "Windows 8'i neden sevmediğinizi belirtin ve başkalarının düşüncelerini öğrenerek bu konuda yeni fikirler edinin" gibi ifadeler yer alıyordu ve herkes, Microsoft'un uygulamayı bu yüzden mağazadan attığını konuşmaya başladı.

Ama işin aslı, uygulamanın geliştiricisi sürpriz bir açıklama yaptığında ortaya çıktı. Geliştirici, uygulamayı kendisinin geri çektiğini duyurdu. Açıklamada Microsoft'u sevdiğine değinen geliştirici, uygulamayı, sorunların paylaşılmasından çok, bir kavga ortamına dönüşmesi nedeniyle mağazadan kaldırdığını duyurdu.

Açıklamada geçen "Microsoft is not an evil company like Apple and Google", yani "Microsoft, Apple ve Google gibi şeytani bir şirket değil" sözleri ise, sanırız ilerleyen günlerde çok konuşulacak...

Okuyucu Yorumları