Hindistan kendi kripto-parasını sunmayı planlıyor...

Yeni gelen bilgilere göre Hindistan, kendi kripto-para birimini üretmeyi planlıyor!

Hindistan kendi kripto-parasını üretecek

Görünene göre Hindistan'ın bürokratik sistemi normalden daha hızlı bir şekilde çalışmaya başlamış durumda. Business Standard'ın söylediğine göre Hindistan hükümeti, Reserve Bank of India (RBI) kapsamında kendi devlet destekli kripto-para birimini oluşturmayı planlıyor.

Bu haftanın başlarında RBI yöneticisi Sudarshan Sen, merkez banka enstitüsünün Hindistan Rupisine bir alternatif olarak kripto-para birimlerini incelemekteydi.

Raporda belirtilene göre bu yeni para biriminin adı "Lakshmi" olabilir. Ancak raporda, Hindistan'ın bu para birimini sunmadan önce var olan kanunlarında bazı düzenlemeler yapması gerektiği de belirtiliyor ve bu da geçiş sürecini yavaşlatabilir.

Bu yılın Haziran ayında Rus Merkez Bankası da benzer bir niyetini duyurmuştu ve tüm ülkelerin düzenlemelerinin, ulusal bir sanal para birimi oluşturmanın gerekliliği sonucuna vardıklarını söylemişti. Ayrıca Çin de Bitcoin ve diğer kripto-para birimleri üzerindeki kontrolünü arttırmaya çalışırken, kendi para birimi için deneylere başlamış durumda.

Blockchain teknolojisinin gelişmesi ile beraber avantajlar oldukça belirgin bir şekilde göz önüne seriliyor ancak klasik bir para birimini tamamen değiştirmek için bankaların çalışma sistemlerinden kanunlara pek çok farklı alanda bol miktarda yenilik yapılması gerekiyor.

Okuyucu Yorumları